ساختار آزمون تافل (بخش دوم)
۲- بخش لیسنینگ
مانند بخش ریدینگ، مدت زمانی که لیسنینگ طول می کشد، به تعداد سؤالات و نوع سؤالاتی که در این بخش می آید بستگی دارد. این بخش می تواند از ۶۰ دقیقه با ۳۴ سؤال تا ۹۰ دقیقه و ۵۱ سؤال طول بکشد.
تست های لیسنینگ؛ مهارت های شنیداری زبان انگلیسی شما را تست می کند. در مجموع، شما به چهار الی شش متن سخنرانی و دو الی سه مکالمه گوش خواهید داد. هر متن سخنرانی سه تا پنج دقیقه طول می کشد و با شش سؤال همراه است، در حالی که هر بخش مکالمه حدود سه دقیقه طول می کشد و پنج سؤال دارد. شما هر یک از کلیپ های صوتی را فقط یک بار می شنوید.
هنگامیکه به یک فایل صوتی گوش می دهید، معمولاً تصویری از سخنران (ها) را روی صفحه نمایش مشاهده می کنید. در اینجا مثالی آورده شده است:
در طول فایل های سخنرانی، همچنین ممکن است عبارت یا مفاهیم خاصی را نیز مشاهده کنید که روی تخته سیاه به شکل زیر نوشته می شود.
شما ممکن است یک یا چند فایل سخنرانی را در کلیپ های صوتی بشنوید. شما همچنین لهجه های مختلف انگلیسی را خواهید شنید (اگرچه بیشتر لهجه های موجود؛ آمریکای شمالی است).
نمره لیستنینگ شما، ابتدا به عنوان مجموع نمرات خام شما محاسبه می شود و سپس به نمره نهایی در مقیاس ۰-۳۰ تبدیل می شود. این که کدام نمره لیستنینگ می تواند خوب باشد؛ بستگی به دانشگاه مورد نظر شما دارد، اما معمولاً هر نمره ای که بالاتر از ۲۱ باشد (۵۰ درصد) نمره خوبی به حساب می آید.
نمونه سؤالات لیسنینگ
سه نوع سؤال متفاوت در بخش لیستنینگ مطرح می شود: انتخاب چند گزینه ای استاندارد، پاسخ های چند گزینه ای و بازپخش. هر یک از آنها را در ادامه بررسی می کنیم:
انتخاب چندگزینه ای Multiple Choice
این سؤال انتخاب چند گزینه ای پایه شما است و تا کنون متداول ترین نوع سؤالاتی است که در بخش لیستنینگ مشاهده می کنید. نمره خام هر سؤال ۱ نمره است و چهار گزینه به شما داده می شود که یکی از آنها صحیح است.
پاسخ های چندتایی Multiple answers
این نوع سؤال نیز مشابه سؤالات چند گزینه ای است که در آن چهار گزینه ی پاسخ برای انتخاب وجود دارد؛ با این حال، شما ممکن است بیش از یک پاسخ انتخاب کنید (به جای بیضی، یک مستطیل در هر گزینه داده می شود).
این سوال به شما خواهد گفت که چگونه چند پاسخ را انتخاب کنید (معمولاً ۲ پاسخ). شما برای هر کدام از این سوالات که به درستی جواب می دهید ۱ نمره خام دریافت می کنید. نمره جزئی برای این نوع سوال وجود ندارد، بنابراین شما باید تمام پاسخ ها را درست انتخاب کنید تا نمره کامل را دریافت کنید.
بازپخش
در این نوع سؤالات بخشی از فایل صوتی بازپخش می شود و بر اساس آن از شما یک سؤال چند گزینه ای پرسیده می شود. مانند دیگر سؤالات لیستنینگ، این بخش نیز نمره خام ۱ نمره ای دارد.
۳- بخش استراحت
شما یک بخش استراحت ۱۰ دقیقه ای در وسط آزمون دارید. تمام آزمون دهندگان باید این زمان را استراحت کنند. در ادامه برخی از فعالیت هایی را که می توانید در این حین انجام دهید؛ پیشنهاد می کنیم تا به این ترتیب بتوانید انرژی خود را برای ادامه آزمون حفظ کنید.
- برخیزید و قدم بزنید. تا زمان استراحت برسد، شما برای بیشتر از ۲ ساعت است که پشت کامپیوتر نشسته اید، بنابراین بیشترین کمکی که می توانید در تایم استراحت به بدنتان بکنید؛ این است که چشم از صفحه مانیتور برداشته و کمی قدم بزنید. این باعث می شود که انرژی خود را بازآوری کنید و از حالت یکنواختی آزمون خارج شوید.
- از دستشویی استفاده کنید. اگر حس می کنید که لازم است (یا به زودی لازم می شود) به دستشویی بروید. البته در تمام طول آزمون می توانید از دستشویی استفاده کنید اما زمان برای شما متوقف نمی شود و طبیعتاً بخشی از زمان خودتان را از دست می دهید.
- آبی بنوشید و چیزی میل کنید. از آنجایی که در سالن آزمون نمی توانید چیزی بخورید و بیاشامید؛ این زمان وقت مناسبی است که در اطراف قدمی بزنید و تشنگی یا گرسنگی تان را رفع کنید. به این ترتیب می توانید برای بقیه آزمون آماده شوید.
- نفس عمیق بکشید و ریلکس کنید. اجازه ندهید که آزمون به شما مسلط شود. نگرانی های مربوط به بخشی که انجام داده اید و بخش باقیمانده را کنار بگذارید. اگر احساس ناخوشایندی دارید؛ نفس عمیق بکشید و به خودتان بگویید: من می توانم!
۴- بخش اسپیکینگ
اکنون زمانی است که باید از میکروفونی که به شما داده شده است استفاده کنید! بخش اسپیکینگ تافل حدوداً ۲۰ دقیقه طول می کشد.
برای این بخش، شما باید شش کار را انجام دهید. دو قسمت اول، قسمت مستقل، از شما می خواهد که به مدت ۴۵ ثانیه در مورد نظرات تان در موضوعات مورد علاقه ی خود صحبت کنید. چهار قسمت بعدی ، قسمت های ترکیبی است، و شما باید به مدت ۶۰ ثانیه در مورد متن ها و کلیپ های صوتی حرف بزنید.
اسپیکینگ نسبت به بخش های ریدینگ و لیستنینگ به صورت متفاوتی بارم بندی شده است: هر قسمت در مقیاس ویژه ای از ۰-۴ نمره دارد. سپس نمرات با هم جمع شده و به مقیاس ۰-۳۰ نمره ای تبدیل می شود. در حالی که تعریف یک نمره خوب در بخش اسپیکینگ نیز بستگی به این مورد دارد که کدام دانشگاه ها مورد نظر شما است. اما به طور کلی هر نمره ای که بالاتر از ۲۲ باشد (۵۰ درصد) نمره خوب به حساب می آید.
انواع قسمت های اسپیکینگ
هر قسمت در بخش اسپیکینگ متفاوت است، اما می توانیم آنها را به دو دسته اصلی تقسیم بندی کنیم: مستقل و ترکیبی.
قسمت های مستقل اسپیکینگ Independent Speaking Tasks
قسمت های مستقل اسپیکینگ یا قسمت های ۱ و ۲ بر موضوعات مورد علاقه شما تمرکز می کنند. برای قسمت اول از میان گزینه های بسیاری که به شما داده می شود؛ باید یکی را انتخاب کنید و برای قسمت دوم باید از بین دو گزینه، یکی را انتخاب کنید.
برای هر دو قسمت، یک نمونه را خواهید خواند و سپس ۱۵ ثانیه برای آماده سازی پاسخ خود زمان دارید. هنگامی که ۱۵ ثانیه تمام شد، شما ۴۵ ثانیه برای صحبت کردن وقت دارید همانطور که حرف می زنید، باید از نظرات خود واضح و با مثال ها و دلایل فراوان دفاع کنید. در ادامه یک مرور کلی از دو قسمت مستقل اسپیکینگ آورده شده است:
قسمت۱ | قسمت ۲ | |
موضوع | موضوعات مورد علاقه | |
نحوه ی جهت گیری | انتخاب یک مورد از چند گزینه | انتخاب یک مورد از دو گزینه |
زمان | آماده سازی ۱۵ ثانیهاسپیکینگ ۴۵ ثانیه |
در ادامه مثالی از قسمت ۲ را می بینید:
قسمت اسپیکینگ ترکیبی Integrated Speaking Tasks
قسمت ۳ تا ۶ که همان قسمت اسپیکینگ ترکیبی می باشد، شما را ملزم می کند که از مهارت های ریدینگ و لیستنینگ علاوه بر مهارت اسپیکینگ استفاده کنید. قسمت های ۳ و ۵ بر روی موقعیت های دانشگاهی تمرکز دارد؛ در حالی که قسمت های ۴ و ۶ روی محتوای دوره های آموزشی آکادمیک متمرکز شده است.
برای بخش های ۳ و ۴ شما باید یک متن را مطالعه کنید؛ به یک فایل صوتی گوش بدهید و به سؤالاتی که مربوط به متن و فایل صوتی می باشد؛ جواب بدهید. شما ۴۵ تا ۶۰ ثانیه زمان دارید تا متن را مطالعه کنید؛ یک دقیقه وقت دارید که به لیستنینگ گوش بدهید، ۳۰ ثانیه نیز زمان دارید تا پاسخ تان را آماده کنید، در نهایت باید ۶۰ ثانیه صحبت کرده و پاسخ تان را ضبط کنید.
برای قسمت های ۵ و ۶ شما باید به یک فایل صوتی گوش بدهید و به سؤالات مربوطه به آن پاسخ دهید. فایل صوتی حدود ۲ دقیقه طول می کشد و شما ۲۰ ثانیه زمان دارید که متن تان را آماده کنید و در نهایت باید ۶۰ ثانیه صحبت کرده و پاسخ خود را ضبط کنید. در قسمت های ۵ و ۶ متنی برای مطالعه وجود ندارد. در ادامه می توانید ۴ قسمت اسپیکینگ ترکیبی را مشاهده کنید:
قسمت۳ | قسمت۴ | قسمت۵ | قسمت ۶ | |
محتوا | ریدینگ + لیسنینگ | لیسنینگ | ||
موضوع | موقعیت های دانشگاهی | محتوای دوره های آموزشی آکادمیک | موقعیت های دانشگاهی | محتوای دوره های آموزشی آکادمیک |
زمان | ریدینگ۴۵-۵۰ ثانیهلیسنینگ حدود۶۰ ثانیه
آماده سازی ۳۰ ثانیه اسپیکینگ ۶۰ ثانیه |
لیسنینگ حدود ۱۲۰-۶۰ ثانیه
آماده سازی ۲۰ ثانیه اسپیکینگ ۶۰ ثانیه |
در ادامه مثالی از بخش ۴ آورده شده است.
و در ادامه مثالی از قسمت ۵ را خواهید دید:
۵- رایتینگ
در نهایت، ما به آخرین بخش تافل می رسیم: رایتینگ. برای این بخش، شما باید دو مقاله (یک مقاله ترکیبی و یک مقاله مستقل) را ظرف ۵۰ دقیقه بنویسید. شما برای اولین مقاله ۲۰ دقیقه و برای مقاله دوم ۳۰ دقیقه زمان خواهید داشت.
نمره خام هر مقاله با استفاده از مقیاس ۰-۵ به دست می آید. سپس نمره های دو مقاله باهم جمع شده و به مقیاس نمره ۰ تا ۳۰ تبدیل می شود. در حالی که نمره خوب در بخش رایتینگ، بستگی به دانشگاهی دارد که شما می خواهید آنجا پذیرش شوید، به طور کلی هر نمره ای که بالاتر از ۲۲ باشد (۵۰ درصد) یک نمره خوب به حساب می آید.
انواع بخش های رایتینگ
در بخش رایتینگ دو قسمت مجزا وجود دارد: یک قسمت ترکیبی و یک قسمت مجزا.
قسمت ترکیبی رایتینگ Integrated Writing Task
مقاله اول، یک بخش ترکیبی است. برای این کار، شما سه دقیقه برای خواندن یک متن علمی زمان دارید که حدوداً ۳۰۰ کلمه خواهد داشت. پس از آن، به یک کلیپ صوتی تقریباً دو دقیقه ای از یک سخنرانی از یکدیگر حمایت کرده و یا یکدیگر را به چالش می کشند.
شما تقریباً ۲۰ دقیقه برای آماده سازی و ارسال پاسخ خود زمان دارید. شما می توانید در تمام مدت زمانی که مقاله تان را می نویسید، متن را ببینید. طول مقاله رایتینگ شما باید حدود ۱۵۰-۲۲۵ کلمه باشد. به خاطر داشته باشید که شما در این بخش، در مورد نظر خودتان در این موضوع نمی نویسید ( در ادامه خواهیم گفت که در بخش رایتینگ مستقل نظر خودتان را می نویسید).
قسمت رایتینگ مستقل Independent Writing Task
دومین مقاله ای که می نویسیم یک بخش مستقل است. در این بخش باید در مورد نظر خودتان بنویسید. شما تقریباً ۳۰ دقیقه زمان دارید تا یک مقاله ۳۰۰ کلمه ای درباره نظرتان بنویسید.
دیدگاهتان را بنویسید