دانشنامه مهاجرت به عمان
مهاجرت به عمان
مهاجرت به عمان مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته ایم. امروزه بسیاری از افراد خواستار مهاجرت به کشور عمان هستند. اقتصاد کشور عمان طی دهه اخیر از رشد قابلتوجهی برخوردار بوده است. راههای مختلفی برای مهاجرت به این کشور وجود دارند. از میان روشهای مهاجرت به کشور عمان میتوان به اخذ ویزای کاری و تحصیلی اشاره کرد. برخی از سرمایهداران از طریق ثبت شرکت به عمان مهاجرت میکنند. در ادامه درباره شرایط مهاجرت به عمان بیشتر توضیح خواهیم داد.
در حال حاضر بخش قابلتوجهی از نیروی کار فعال در کشور عمان را کارکنان خارجی تشکیل میدهند. اکثر مهاجران در شهر مسقط کشور عمان ساکن میشوند. بهطورکلی موقعیتهای شغلی بیشتری برای مهاجران در این شهر وجود دارد. برای مهاجرت کاری به کشور عمان تسلط بر زبان عربی الزامی بهحساب میآید. در نظر داشته باشید دانشگاههای عمان اکثر دورههای آموزشی خود را برای دانشجویان خارجی به زبان انگلیسی برگزار میکنند.
معرفی کشور عمان و دلایل مهاجرت به عمان برای ایرانیان
قبل از بررسی شرایط مهاجرت به عمان برای ایرانیان ابتدا به معرفی خود کشور عمان میپردازیم.
کشور عمان، کشوری ثروتمند و عرب نشین میباشد که نوع حکومت آن پادشاهی بوده و در خلیج فارس قرار دارد. مرزهای این کشور به ترتیب زیر است:
- از سمت شرق متصل به دریای عرب
- از سمت شمال متصل به دریای عمان
- از سمت جنوب هممرز با یمن
- از سمت غرب هممرز با عربستان سعودی و امارات متحده و همچنین مرز دریایی با ایران است.
عمان یک کشور بی واسطه در خلیج فارس است که دور از تنش و جنگ های خاورمیانه می باشد و همین امر سبب شده تا کشوری صلح طلب به حساب بیاید.
ثروتمند بودن کشور عمان، نرخ تولید ناخالص سالانه 3.7% داشتن ارز ملی با ارزش و تورم صفر در این کشور شرایط مهاجرت به عمان برای ایرانیان را فراهم آورده است.
مزایای مهاجرت به عمان برای ایرانیان چیست؟
از آنجا که کشور عمان اقتصاد رو به رشدی دارد و روابط سیاسی گسترده ای با دیگر کشورهای جهان برقرار کرده است نیاز به افراد بیشتری به عنوان شهروند و نیروی کار دارد. زیرا در این بین موقعیت های شغلی بسیاری به وجود آمده اند که با توجه به پایین بودن نرخ زاد و ولد این کشور چه در اکنون و چه در آینده از کمبود نیروی کار رنج می برد. به همین دلیل نیاز به جذب نیرو از کشورهای دیگر دارد.
علاوه بر اینکه رابطه بین دو کشور ایران و عمان در حال حاضر پایدار است بالا بودن میانگین دستمزد عمان نیز سبب ترغیب بسیاری از افراد و مهیا بودن شرایط مهاجرت به عمان برای ایرانیان شده است. همچنین معاف بودن سرمایه گذاران از پرداخت مالیات نیز از دیگر مزیت های مهاجرت به این کشور محسوب می شود.
آسان ترین راه های مهاجرت به عمان برای ایرانیان
عمان هم مانند سایر کشورها قوانین و مقررات خاص خود را دارد. در زمینه مهاجرت هم قوانین و شرایط خاصی لحاظ کرده است. از جمله راههای مهاجرت به عمان عبارتند از:
- مهاجرت از طریق شغل
- مهاجرت تحصیلی
- تولد
- ورزش
- ازدواج
- مهاجرت از طریق سرمایه گذاری یا خرید ملک در عمان
اخذ ویزای کاری کشور عمان
فردی که میخواهد برای گرفتن ویزای کاری اقدام کند نباید کمتر از 21 سال و بیشتر از 60 سال سن داشتهباشد. همچنین در زمینه کاری خود باید دارای حداقل 2 سال سابقه باشد. داشتن حداقل مدرک لیسانس و گواهینامههای مربوطه و تسلط به زبان عربی یا انگلیسی نیز از دیگر شرایط اخذ ویزای کاری در عمان میباشد.
دریافت گواهینامه NOC اولین اقدام جهت مهاجرت میباشد که دریافت آن به این معنی است که کارفرما در کشور عمان برای ورود فرد متقاضی هیچگونه مخالفت یا ممانعتی را ندارد.
چنانچه در زمینه پزشکی فعال هستید و قصد دارید به عمان مهاجرت کنید، در ابتدا باید در آزمون PROMETRIC قبول شوید و سپس مصاحبه VIVA با وزارت بهداشت عمان را با موفقیت پشت سر بگذارید.
مهاجرت تحصیلی به عمان
یکی دیگر از شرایط مهاجرت به عمان برای ایرانیان و سایر افراد اقدام از طریق تحصیل میباشد.
عمان با داشتن نظام آموزشی نوپا و تلاش دولت جهت ارتقاء نظام آموزشی سبب شده که جوانان کشور با متدهای پیشرفته در سطح علمی بالا در جهان، مشغول به تحصیل باشند.
دورههای کارشناسی در عمان شامل رشتههای هنر، علوم اجتماعی، اقتصاد، آموزش، حقوق، مهندسی و علوم پزشکی است. تحصیل در این مقطع تحصیلی تقریبا 5 ساله بوده و به صورت تمام وقت، نیمه وقت و یا آموزش از راه دور صورت میگیرد و هزینه تحصیل آن نیز بین 1000 تا 2500 دلار است.
در دوره کارشناسی ارشد، رشته های مدیریتی، اقتصاد، امور مالی، ارتباطات، بازاریابی، تجارت و … تدریس میشود. تحصیل در این مقطع 2 ساله است و بهصورت تمام وقت و نیمه وقت و آموزش از راه دور انجام می شود. هزینه تحصیل هم بین 4000 تا 6000 دلار میباشد.
اگر قصد ادامه تحصیل درمقطع دکترا را دارید باید از طریق رشته های مدیریتی، حسابداری، رشته های مهندسی، تکنولوژی و اطلاعات اقدام کنید. دوره تحصیلی مقطع دکترا 2 الی 4 سال است و نیاز به شرکت کردن دانشجویان در سمینارها و پروژه های علمی دارد.
قابل ذکر است که داشتن شرایط زیر برای اتخاذ ویزای تحصیلی از وجوب الواجبات است، از جمله:
- نمره آیلتس یکی از اصلیترین ارکان اخذ ویزای تحصیلی است که حداقل نمره برای تحصیل در مقاطع مختلف عبارتند از: 5.5 برای دوره لیسانس، 6.5 برای دوره فوق لیسانس و 7 برای دوره دکترا
- کسانی که تمایل دارند برای لیسانس ویزای تحصیلی بگیرند، علاوه بر نمره آیلتس باید مدرک دیپلم 12 ساله متوسطه یا فنی را ارائه دهند و همچنین افراد متقاضی ویزای دکترا باید دارای مقالات معتبر در ISI باشند.
علاوه بر این موارد امکان دریافت بورسیه تحصیلی در کشور عمان هم وجود دارد، برخورداری از این بورسیه به دو صورت زیر امکانپذیر است:
- بورسیه برای نخبگان
- بورسیه نیم بها با کمک هزینه دولتی
مهاجرت به عمان به صورت آزاد
برای مهاجرت به عمان به صورت آزاد نیازی به کاریابی، ثبت شرکت و حتی سرمایه گذاری نیز نخواهید داشت. شرایط این نوع اقامت بدین گونه است که یک شرکت فعال نام شما را به عنوان یکی از پرسنل خود رد می کند و شما می توانید اقامت این کشور را بگیرید. این نوع اقامت برای دو دسته از افراد مناسب است:
- افرادی که بین ایران و عمان تجارت آزاد راه اندازی می کنند و نیاز به رفت و آمد بسیار به این دو کشور دارند. این افراد با گرفتن این نوع اقامت دیگر نیازی به پرداخت هزینه ویزا در هر بار سفر خود نخواهند داشت. به علاوه به دلیل اینکه دفترچه شغلی به آن ها تعلق می گیرد عوارض خروج از کشور نیز برایشان محاسبه نمی شود.
- برای افرادی که مزایای دیگری از اقامت مد نظرشان است. به عنوان مثال حساب ویزا کارت، رزومه حضور در خارج از کشور برای گرفتن تاییدیه مهاجرت به اروپا و یا به تعویق انداختن خدمت سربازی مواردی هستند که می توان از این اقامت در آن ها استفاده نمود.
شهرهای مهاجر پذیر در کشور عمان کدام اند؟
پایتخت عمان، شهر مسقط، مهم ترین شهر برای مهاجران خارجی و توریست ها به شمار می آید. دومین شهر بزرگ کشور عمان که در منطقه ساحلی جنوبی قرار گرفته است به صلاله مشهور است. این شهر نیز به دلیل داشتن مناطق کوهستانی شمالی و سواحل زیبای شنی در جنوب طرفداران بسیاری دارد. محیط این شهر برای زندگی از آرامش خاصی بهره می برد.
همانند سایر کشورها هزینه زندگی در پایتخت نسبت به دیگر شهرها بالاتر است. البته مسقط در بین 209 شهر از رتبه 96 برخوردار است. این بدین معناست که هزینه های این شهر نسبت به شهرهای رم و مادرید پایین تر و از تورنتو بیشتر می باشد.
بررسی شرایط اخذ ویزای تحصیلی عمان برای مهاجرت به این کشور
در حال حاضر حدود سی درصد از متقاضیان مهاجرت به عمان خواهان اخذ ویزای تحصیلی این کشور هستند. برای مهاجرت تحصیلی به عمان در ابتدا باید از سمت یک دانشگاه در این کشور نامه پذیرش اخذ کنید. پس از اخذ پذیرش میتوان برای دریافت ویزای تحصیلی کشور عمان یک درخواست رسمی ثبت کرد. همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم امکان تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاههای کشور عمان وجود دارد.
داشتن مدرک آیلتس با نمره شش به بالا برای مهاجرت تحصیلی به عمان الزامی است. اکثر متقاضیان اخذ ویزای دانشجویی عمان خواهان تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند. متقاضیان مهاجرت تحصیلی به عمان باید توانایی پرداخت شهریه دانشگاههای این کشور را داشته باشند. دانشگاههای کشور عمان به دانشجویان خارجی که رزومه تحصیلی قوی داشته باشند، بورسیه اعطا میکنند. بورسیه هزینههای تحصیل در عمان را پوشش میدهد.
مدت اعتبار ویزای تحصیلی عمان برای دانشجویان مقطع لیسانس چهار سال است. دانشجویان مقاطع فوقلیسانس و دکتری نیز به ترتیب ویزای تحصیلی با اعتبار دو سال و چهار سال دریافت میکنند.
بررسی لیست مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به کشور عمان
مهمترین مدرک برای اخذ ویزای دانشجویی جهت مهاجرت به عمان نامه پذیرش از سمت یک دانشگاه در این کشور است. از میان سایر مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به عمان میتوان به مدرک زبان آیلتس یا معادل آن اشاره کرد. متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی کشور عمان باید گواهی سلامت جسمانی نیز داشته باشند. هزینه صدور ویزای تحصیلی کشور عمان سی و پنج ریال است. ارائه رسید پرداخت این هزینه در هنگام ثبت درخواست اخذ ویزا ضروری محسوب میشود.
فرایند بررسی مدارک ارائه شده توسط کارمندان اداره مهاجرت عمان پیش از صدور ویزا حدود هفت روز زمان میبرد. ارائه گواهی تمکن مالی برای اخذ ویزای تحصیلی کشور عمان الزامی بهحساب میآید. متقاضیان تحصیل در دانشگاههای کشور عمان باید مدارک مرتبط با مقاطع تحصیلی قبلی خود را به زبان عربی ترجمه کنند. ارائه ترجمه این مدارک در هنگام ثبت درخواست اخذ ویزا ضروری بهحساب میآید.
گواهی عدم سوءپیشینه نیز یکی دیگر از مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی کشور عمان است. متقاضیان مهاجرت به عمان با داشتن ویزای دانشجویی میتوانند حین تحصیل در این کشور بهصورت پارهوقت مشغول به کار شوند. افرادی که خواهان تحصیل در دانشگاههای عمان هستند برای اخذ ویزای دانشجویی باید علاوه بر مدارک ذکر شده یک پاسپورت معتبر نیز داشته باشند.
بررسی شرایط ثبت درخواست رفع ریجکتی ویزای کشور عمان توسط متقاضیان مهاجرت
گاهی اوقات اداره مهاجرت عمان درخواست اخذ ویزای متقاضیان را رد میکند. رد شدن درخواست اخذ ویزای متقاضیان مهاجرت به عمان دلایل متعددی دارد. از میان رایجترین دلایل برای ریجکت شدن درخواست اخذ ویزای عمان میتوان به ناقص بودن مدارک ارائه شده به اداره مهاجرت اشاره کرد. در برخی از مواقع درخواست متقاضیان مهاجرت از طریق ثبت شرکت به دلیل ضعیفبودن طرح تجاری ارائه شده برای شرکت ریجکت میشود.
افراد پس از ریجکتی ویزا میتوانند یک درخواست تجدید نظر ثبت کنند. در نظر داشته باشید کارمندان اداره مهاجرت عمان در نامه ریجکتی معمولاً دلیل ریجکت شدن درخواست اخذ ویزا را به طور دقیق بیان میکنند. افراد پس از رفع نواقص ذکر شده در نامه ریجکتی میتوانند درخواست تجدید نظر را به ثبت برسانند. ذکر این نکته حائز اهمیت است معمولاً نتیجه نهایی درخواست رفع ریجکتی پس از هفت روز مشخص میشود.
بسیاری از متقاضیان مهاجرت به عمان برای نگارش درخواست رفع ریجکتی از مشاوران مهاجرتی کمک میگیرند. برای دریافت راهنمایی در زمینه رفع ریجکتی ویزا میتوانید با مؤسسه هرمس اپلای تماس بگیرید. این مؤسسه با برترین وکلای مهاجرتی همکاری میکنند. مشاوران مؤسسه هرمس اپلای تجربه بسیار بالایی در زمینه ارائه خدمات مهاجرتی دارند. با دریافت راهنمایی از مشاوران هرمس اپلای میتوان بسیار سریعتر به کشور عمان مهاجرت کرد.
بررسی شرایط دریافت کارت اقامت عمان پس از مهاجرت به این کشور
ده سال پس از مهاجرت به عمان افراد برای اخذ کارت اقامت این کشور واجد شرایط میشوند. در نظر داشته باشید فرایند صدور کارت اقامت عمان حدود هفت ماه زمان میبرد. افراد پیش از ثبت درخواست برای اخذ کارت اقامت عمان باید تمامی مالیاتهای خود را به طور کامل پرداخت کرده باشند. هزینه ثبت درخواست برای اخذ کارت اقامت عمان سیصد و پنجاه ریال است.
افراد میتوانند برای همسر و فرزندان خود نیز کارت اقامت کشور عمان را بگیرند. کارت اقامت عمان شصت ماه اعتبار دارد. ذکر این نکته حائز اهمیت است افراد میتوانند پس از پایان اعتبار این کارت برای تمدید آن یک درخواست رسمی به ثبت برسانند. در صورت تمایل به دریافت کارت اقامت کشور عمان حین سکونت در این کشور نباید مرتکب هیچگونه جرمی شده باشید.
طبق آخرین آمار نزدیک به نیمی از متقاضیان مهاجرت به عمان پس از ورود به خاک این کشور خواهان دریافت کارت اقامت هستند. دارندگان کارت اقامت کشور عمان میتوانند از خدمات نظام سلامت و درمان این کشور استفاده کنند. معمولاً اداره مهاجرت کشور عمان برای دارندگان ویزای سرمایهگذاری سریعتر از سایر افراد کارت اقامت این کشور را صادر میکند. ذکر این نکته حائز اهمیت است دارندگان ویزای تحصیلی کشور عمان نمیتوانند بهصورت مستقیم کارت اقامت عمان را بگیرند.
سخن آخر
امروزه بسیاری از افراد میخواهند به عمان مهاجرت کنند. از میان راههای مهاجرت به عمان میتوان به اخذ ویزای سرمایهگذاری، کاری و تحصیلی اشاره کرد. داشتن دعوتنامه برای اخذ ویزای کاری عمان الزامی است. افراد برای مهاجرت تحصیلی به عمان باید از سمت یک دانشگاه نامه پذیرش بگیرند. از میان روشهای سرمایهگذاری در عمان میتوان به خرید ملک و ثبت شرکت اشاره کرد. ده سال پس از ورود به عمان افراد برای اخذ کارت اقامت واجد شرایط میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید