معرفی راهکارهایی برای تقویت مکالمه آلمانی
خوشبختانه همه چیز آنقدرها هم تیره و تار نیست و راه های زیادی وجود دارد که بتوانید راهکارهایی برای تقویت مکالمه آلمانی داشته باشید.
برای اینکه زبان آلمانی یاد بگیریم و بتوانیم راحت صحبت کنیم راهکارهایی وجود دارد که با رعایت کردن آن ها و استفاده از کتاب ها، نرم افزارها و شبکه های اجتماعی، می توانیم یادگیری این زبان را آسان تر کنیم و از فرآیندی که می تواند خیلی سخت و خسته کننده باشد، به یک تجربه شیرین و لذت بخش تبدیل شود.
حرف زدن راحت است، اما حرف زدن به زبان آلمانی می تواند برای کسی که اعتماد به نفس ندارد و نمی داند از کجا باید شروع کند، یک کابوس باشد. فقط زمانی می شود به این اضطراب غلبه کرد که بدانید چطور باید تمرین کنید و تمرین کنید و تمرین کنید و تمرین کنید.
از سختی ها و مشقات زبان آلمانی همینقدر بگوییم که زبان آموزان آلمانی زبان در سطح پیشرفته و کسانی که به حرف زدن آن ها به بومیان آلمانی زبان شبیه است هم گاهی برای صحبت کردن به این زبان دستپاچه می شوند و استرس می گیرند.
راهکارهایی برای تقویت مکالمه زبان آلمانی
هدف بزرگ داشته باشید
پیش از آنکه حتی یک کتاب آلمانی دست بگیرید، از خودتان بپرسید: «چرا باید آلمانی یاد بگیرم؟». این هدف «انگیزه بزرگ» و در واقع علت اصلی یادگیری زبان آلمانی است. برای عده ای تمایل و اشتیاق به یادگیری زبان های خارجی (تمام زبان ها و نه فقط آلمانی) می تواند هدف باشد. هدف عده ای دیگر می تواند ارتباط برقرار کردن با تمام کسانی باشد که آلمانی صحبت می کنند. اما دلایل معمول و متنوع دیگری هم وجود دارند.
مهاجرت، ادامه تحصیل، پیدا کردن شغل در یک شرکت آلمانی، ارتباط برقرار کردن با بومیان آلمانی زبان و خواندن ادبیات آلمانی، مثل آثار گوته، هرمان هسه و فرانتس کافکا و آشنایی با فرهنگ آلمان می تواند دلایلی باشد برای اینکه کسی زبان آلمانی یاد بگیرد.
بگذارید آلمانی بخشی از زندگی روزمره تان باشد
همه برای اینکه زبان آلمانی یاد بگیرند به آلمان سفر می کنند یا به کلاس های آموزش زبان آلمانی می روند؟ نه!
برای اینکه زبان و مکالمه آلمانی را آنطور که باید و شاید یاد بگیرید، باید با این زبان زندگی کنید؛ درست مثل تمام بومیان آلمانی زبان. یادگیری به روش «غوطه وری» (Immersion) همین است دیگر، نه؟ راه های زیادی وجود دارد که زندگی روزمره تان آغشته از زبان آلمانی باشد. می توانید زبان گوشی تلفن همراه یا لپ تاپتان را به آلمانی تغییر دهید. می توانید یک دوست یا بومی آلمانی زبان داشته باشید و روزانه در مورد مسائل مختلف با او صحبت کنید. تلویزیون آلمان و فیلم هایی به زبان آلمانی ببینید. البته در این مورد خودتان را مجبور کنید فیلم ها را بدون زیرنویس ببینید.
ترفندهای زبانی، راهی برای سریع یاد گرفتن
می دانید ترفندهای زبانی چه هستند؟ تا به حال چیزی درباره آن ها شنیده اید؟
ترفندهای زبانی روش ها یا راه های میانبری هستند که باعث می شوند یک زبان خارجی را سریع تر یاد بگیرید. چند نمونه از این ترفندها را در ادامه به شما معرفی می کنیم:
- سیستم تکرار با فاصله (Spaced Repetition Systems) یا همان SRS که برای حفظ کردن واژگان و عبارات بهترین روش است.
- از یادآورها (Mnemonics) استفاده کنید تا کلمات آلمانی را به راحتی به خاطر بیاورید. این یادیارها چطور ساخته می شوند؟ از خلاقیت و تصورات خودتان استفاده کنید
- تکنیک Pomodoro را می شناسید؟ این روش جلسات یادگیری را به دوره های کوتاه با زمان کم تقسیم می کند و در نتیجه زبان آموز تجربه یادگیری مفیدتر و بهتری خواهد داشت.
از سخت به آسان بروید
اگر یادتان باشد در ابتدای مقاله گفتیم یادگیری زبان آلمانی خیلی سخت است؛ اما اگر این زبان را دقیق تر بررسی کنیم، نکاتی دارد که باعث می شود یادگیری این زبان نسبت به زبان های دیگر خیلی راحت تر باشد. می خواهید حقه اصلی را به شما بگوییم؟ فن کوزه گری یادگیری زبان آلمانی این است که اول از مباحثی که آسان تر هستند شروع کنید و به تدریج ترفندهایی را پیدا کنید که در قسمت های سخت تر به کمکتان بیایند. بلندپروازی همیشه هم خوب نیست و اگر زبان آلمانی را با خودخواهی و جاه طلبی های غیرمنطقی شروع کنید، همان اول بسم الله ناامید می شوید و تمام!
زیاد بشنوید
از قدیم گفتند اگر می خواهید گوینده خوبی باشید، باید خوب بشنوید. حالا من به شما می گویم خوب گوش کنید و زیاد گوش کنید. اگر هرروز صداها، کلمات، لحن صحبت کردن و جملات آلمانی را بشنوید، راحت تر می توانید گوینده خوبی باشید. شنیدن و تقلید کردن یکی از بهترین راه ها برای تقویت مکالمه به زبان آلمانی است.
درست است که شنیدن راه خوبی برای یادگرفتن کلمات، عبارات و سرعت طبیعی صحبت کردن است، اما برای اینکه این کار به یک تمرین درست و حسابی برای یادگیری تبدیل شود، نباید تکیه بدهید و دهان افراد را نگاه کنید یا روی مبل لم بدهید و اخبار گوش کنید. برای تمرین مهارت شنیداری و یاد گرفتن، باید هر کلمه یا عبارتی که معنی آن ها را نمی دانید جایی یادداشت کنید و بعد معنی و کاربرد آن را یاد بگیرید و خودتان هم در مکالمات روزمره از آنها استفاده کنید تا ملکه ذهنتان شود. اگر کلمه ای را شنیدید و متوجه شدید تا پیش از آن اشتباه تلفظ می کردید، از این به بعد دقیقا چیزی که درست است را تلفظ کنید.
با خودتان حرف بزنید
بی خیال! کسی قرار نیست فکر کند شما دیوانه شدید و با خودتان حرف می زنید. اگر کسی را ندارید که بتواند با شما آلمانی صحبت کند، یادگیری را رها می کنید و به زندگی عادی خودتان ادامه می دهید؟ حتی فکر کردن به این بهانه برای کنار گذاشتن یادگیری آلمانی هم خنده دار است. اگر کلمات جدید یاد گرفته اید یا مکالمه ای را شنیده اید که برای شما جالب بوده، هنگام رانندگی، موقع ظرف شستن یا لباس اتو کردن با خودتان تکرار کنید.
همه این کارها خیلی زود شما را به یک آلمانی زبان تبدیل می کند.
خجالت نکشید، آدم که نکشتید، آلمانی یاد می گیرید
چرا از حرف زدن در جمع، با دوستان یا با کسانی که آلمانی خوب صحبت می کنند خجالت می کشید و مضطرب می شوید؟ مگر همه از همان روز اول مثل بلبل آلمانی حرف می زدند؟ نه! نه! و باز هم نه!
بگذارید با شما رک و بی پرده صحبت کنم! تا زمانی که از ترس اشتباه کردن حرف نزنید، هزار سال هم که بگذرد، یک آلمانی زبان نخواهید شد! والسلام.
برای یاد گرفتن هر زبانی، تکرار می کنم، هر زبانی، باید اشتباه کنید. شاید هزاران بار. همین اشتباهات است که به شما یاد می دهد چطور صحبت کنید، چطور تلفظ کنید و چطور جمله بسازید.
حق دارید، اوایل یادگیری زبان آلمانی ممکن است بترسید و خجالت بکشید؛ اما هر چقدر خودتان را رهاتر کنید و برای حرف زدن پیش قدم شوید، حتی اگر اشتباه کنید، اعتماد به نفستان بیشتر می شود و در آینده راحت تر و بهتر صحبت می کنید.
روزی به خودتان می آیید و می گویید خدای من! من کی این همه پیشرفت کردم؟!
نرم افزار برای تقویت مکالمه زبان آلمانی
این روزها دست همه ما یک گوشی هوشمند هست که اغلب وقتمان را با بازی کردن یا گشت و گذار در شبکه های اجتماعی تلف می کنیم. فکر نمی کنید وقت آن رسیده که از این تکنولوژی در جهت مثبت استفاده کنیم؟ یادگیری زبان آلمانی با نرم افزارهای موبایل، بهشتی برای زبان آموزان است و بهترین راه استفاده از تکنولوژی برای یادگیری زبان خارجی، نرم افزارها و وبسایت های آموزش زبان هستند.
اپلیکیشن ها و برنامه های زیادی برای یادگیری و تمرین زبان آلمانی یا هر زبان دیگری وجود دارد، اما چند نمونه از بهترین های آن ها که رایگان هستند و می توانید همیشه و همه جا از آن ها استفاده کنید، عبارتند از:
Anki: این اپلیکیشن برای تقویت و تمرین واژگان با فلش کارت است. درباره فرهنگ و حقایق تاریخی کشور آلمان هم اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهد که می تواند روند یادگیری را به تجربه ای لذت بخش تبدیل کند.
Memrise: اپلیکیشنی برای تقویت حافظه است. در این اپلیکیشن می توانید امتیاز کسب کنید، دوستانتان را به رقابت بطلبید و به کاربران دیگر امتیاز بدهید. این برنامه هزاران تمرین و موضوع دارد که می توانید مواردی را انتخاب کنید که مورد علاقه تان است.
WordPic: این برنامه از تصاویر برای تقویت و تمرین واژگان استفاده می کند و گزینه ای دارد که با انتخاب آن می توانید عکس های اینستاگرام را ببینید که به روز و جذاب هستند.
Babbel: اپلیکیشنی که سال هاست برای یادگیری و تقویت مهارت های مختلف زبان های خارجی مورد استفاده قرار می گیرد. تمام جملات با صدای بلند تلفظ می شوند و می توانید با تقلید و تکرار، مهارت شنیداری و مکالمه را تقویت کنید. تنها موردی که باید درباره این برنامه گفت این است که برای زبان آموزان سطح متوسط و پیشرفته مناسب است. از آنجایی که تمرین های این اپلیکیشن به جای اینکه با کلمات ساده شروع شود با عبارات و جملات شروع می شود، می تواند برای زبان آموزان مبتدی ترسناک و ناامید کننده به نظر برسد.
DeutschAkademie: این برنامه برای زبان آموزان متوسط و پیشرفته خوب است و متون و زمینه محتوای آن برای این دسته از کاربران طراحی شده است. 22 هزار تمرین گرامر و واژگان و بیش از 800 دوره آنلاین، احتمالا چیزی است که هر کسی به دنبال آن است.
Busuu: اگر می خواهید تفریح کنید و زبان یاد بگیرید، این برنامه را دانلود کنید. یک شبکه اجتماعی که می توانید با استفاده از آن با بومیان آلمانی زبان صحبت کنید. تقویت و تمرین مهارت شنیدن، خواندن، نوشتن و مکالمه را یکجا و در این اپلیکیشن خواهید داشت. دیگر بهانه ای برای یاد نگرفتن ندارید.
Duolingo: نه یک ریال هزینه کنید، نه با تبلیغ های اضافه عصبانی شوید. اپلیکیشن معروف و محبوب Duolingo اینجاست تا زبان آلمانی و هر زبان دیگری که دوست دارید را با شما تمرین کند. در این اپلیکیشن همه چیز دست به دست هم داده است تا یادگیری و تقویت مکالمه زبان آلمانی و دیگر مهارت ها، تجربه ای لذت بخش باشد.
معرفی کتاب برای تقویت مکالمه زبان آلمانی
هنوز عده ای هستند که دوست دارند با روش های سنتی درس بخوانند و استفاده از نرم افزارهای تقویت مکالمه زبان آلمانی اولویت اول آن ها نیستند. برای این افراد، ورق زدن کتاب و حس کردن بوی کاغذ و جوهر، یعنی انگیزه یادگیری. کتاب های زیادی برای آموزش زبان آلمانی نوشته شده اند، اما تعدادی از آن ها که بیشترین محبوبیت و فیدبک مثبت را داشته اند، عبارتند از:
The Everything Learning German Book: Speak, Write and Understand Basic German in No Time
نوشته «اد سوئیک» (Ed Swick)
کتابی برای مبتدیان زبان آلمانی که برای یادگیری کلمات و عبارات روزمره عالی است.
Living German
نوشته «اد سوئیک» (Ed Swick)
کتابی برای غوطه وری در زبان آلمانی و آشنایی با فرهنگ، افراد و وقایع در آلمان.
German Made Simple: Learn to Speak and Understand German Quickly and Easily
نوشته «یوجین جکسون» (Eugene Jackson) و «آدولف گیگر» (Adolph Geiger)
اگر خودتان را یک خودآموز زبان آلمانی می دانید، این کتاب برای شما نوشته شده است. تمرین های خواندن و درک مطلب زیادی دارد و برای مکالمه صحیح و روان به شما کمک می کند.
Living Language German
این کتاب برای زبان آموزان در هر سطحی مناسب است. یکی از جامع ترین و کامل ترین کتاب ها برای مکالمه به زبان آلمانی است که می تواند از شما یک آلمانی زبان بسازد. در بسته بندی این کتاب، نه سی دی صوتی هم قرار دارد که می توانید با ابزار مختلفی زبان آلمانی را تمرین کنید.
معرفی شبکه های اجتماعی برای تقویت مکالمه زبان آلمانی
شبکه های اجتماعی یکی از راه های جذاب و مدرن برای یادگیری و تقویت زبان هستند. گستردگی صفحات در فضای مجازی، تنوع زیاد صفحات با تمرکز روی موضوعات مختلف از جمله دلایلی است که می تواند یادگیری و تقویت زبان آلمانی را به یک تجربه عالی تبدیل کند.
بسیاری از آموزشگاه های زبان یا حتی دپارتمان های زبان در کالج ها یا دانشگاه ها، امروزه با استفاده از شبکه های اجتماعی با مخاطبان و زبان آموزان ارتباط برقرار می کنند.
آموزشگاه زبان ایرانمهر هم یکی از موسساتی است که مخاطبان و زبان آموزانش را به سوی محتوایی جذاب و دوست داشتنی هدایت می کند و در اکثر شبکه های مجازی مثل اینستاگرام، تلگرام، لینکداین، توییتر و فیسبوک فعالیت دارد و هرروز بر اساس موضوعات مختلف آموزشی و فرهنگی، محتوای جدید و مفید تولید می کند تا زبان آموزان را تشویق کند که زبان های خارجی را آنطور که باید و شاید یاد بگیرند.
دیدگاهتان را بنویسید