۱. گستردگی بینظیر زبان انگلیسی
در این کرهی خاکی ۱۹۶ کشور وجود دارد که از این تعداد زبان انگلیسی به عنوان زبان اول ۶۷ کشور ( از جمله آمریکا، استرالیا، کانادا، نیوزلند و…) و به عنوان زبان دوم ۲۷ کشور دنیا صحبت میشود.
در زیر شما ۵ کشوری رو مشاهده میکنید که زبان انگلیسی زبان اولشان نیست ولی بیشترین صحبت کنندهی زبان انگلیسی رو دارند:
زبان انگلیسی زبان اصلی در دیپلماسیه و در اتحادیهی اروپا، سازمان ملل متحد، ناتو و اتحادیه تجارت آزاد اروپا و … به عنوان زبان اول و رسمی شناخته میشه.
گستردگی این زبان حد و مرز نمیشناسه و حدود ۱.۵ میلیارد نفر در دنیا این زبان رو صحبت میکنند و یک میلیارد نفر دیگر هم در حال یادگیریه اون هستند. سوال مهم اینجاست که زبان انگلیسی چه ویژگیه منحصربهفردی داره که یک میلیارد نفر دارن اونو یاد میگیرن؟
شاید براتون جالب باشه که بدونید از هر ۵ نفر در جهان یک نفر مسلط به زبان انگلیسیه و یا حداقل این زبان رو میفهمه.
آیا این آمار و ارقام به نظر شما هم کوچکتر از جامعه آماری واقعیه؟ این مسئله تنها یک دلیل جالب و کوتاه داره و اونم اینه که فقط جمعیت چینیها ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفره و بهطور کلی از هر ۶ نفر در دنیا یک نفر چینیه!
۲. زبان انگلیسی، زبانِ فرصتها
اگر شما با کمک آکادمی آموزشی همیار زبان، زبان انگلیسی رو یاد بگیرید میتونید در کشورهای مختلف، ارتباط موثری با مردم اون کشور داشته باشید. و همچنین کشورهایی خیلی زیادتری میتونند مقصد مهاجرت و یا کارِ شما باشند.
فرض کنید شما به عنوان یک توریست قصد سفر به کشورهای اروپایی و یا هر کشور دیگه رو دارید دیگه نباید نگران گم شدن و یا برقرار کردن ارتباطهای ضروری (مثل هتل و یا فرودگاه) باشید چون شما به راحتی میتونید با اونا صحبت کنید و منظور خودتون رو برسونید. حتی شما میتونید با مردمِ اون کشور در رابطه با فرهنگها و خیلی موضوعات مختلف دیگهای گپ بزنید و از اینکه دارید به زبان خودشون باهاشون صحبت میکنید لذت ببرید و حس غرور داشته باشید.
ممکنه شما قصد سفر نداشته باشید و این سوال براتون پیش اومده باشه که زبان انگلیسی در ایران چطور میتونه برای شما مفید باشه؟
اگر از بُعد شغلی به این سوال نگاه کنیم در پاسخ باید این نکته رو در نظر بگیریم که دونستن زبان انگلیسی در بعضی شغلها (مثل مهماندار هواپیما و خبرنگار خارجی و لیدر تورهای توریستی و …) ضروریه و در اکثر شغلها به صورت یک امتیاز برای شما محسوب میشه و شما میتونید خودتون رو شایستهتر و مستحقتر از سایر متقاضیها نشون بدید!
و در بُعد فردی، شما با یادگیری زبان انگلیسی اعتماد بنفس بالاتری خواهید داشت. میتونید فیلمها و یا آهنگهای خارجی رو بدون ترجمهی فارسی نگاه کنید، گوش کنید و در بند بند وجودتون حس خوب رو ایجاد کنید!
۳. اهمیت زبان انگلیسی برای کارفرمایان
اینکه شخصی بتونه زبانی غیر از زبان مادریش رو بدونه مشکل و به راحتی صحبت کنه نشان دهندهی استعداد، هوش بالا و قدرتمند بودن مغزِ اون فرده! نشون میده که اون شخص با تعهد لازم و صرف وقت زیادی مسلط به زبان خارجهای شده و این مسئله برای کارفرمایان مخصوصا در مصاحبهها و یا وقتی که به رزومهی شما نگاه میکنند بسیار مهم است.
در یک جمله تسلط شما به زبان انگلیسی میتونه اثباتکنندهی ارادهی مصمم شما برای انجام کارها باشه!
اگه شما تسلط خوبی در زبان انگلیسی دارید باید به شما بگم که شما در موقعیت بسیار قویای برای کار در داخل و یا خارج از کشور قرار دارید.
از انگلیسی به عنوان “زبان تجارت” یاد میشود و درک این موضوع اصلا سخت نیست. اگر شما دارای جاهطلبی لازم برای تبدیل شدن به یک بیزنسمن بینالمللی رو دارید، روان صحبت کردن زبان انگلیسی برای شما ضروریه؛ تجارتهای انجام شده در سطح بینالمللی بیشتر به زبان انگلیسی انجام میشه.
حتی اگه شما به زندگی کردن و کار کردن در خارج از کشور فکر نمیکنید این دو مثال زیر ممکنه دید شمارو نسبت به فواید یادگیری زبان انگلیسی در حوزهی شغلی بازتر کنه:
۴. زبان انگلیسی، پُلی برای رسیدن به دانشگاههای برتر خارجی
انگلیسی بهطور گسترده به عنوان “زبان آموزش عالی” شناخته میشه. آکسفورد، کمبریج، هاروارد و ام آی تی تعداد معدودی از دانشگاههای مشهور دنیا هستند که در رنکینگ برترین دانشگاههای دنیا، ردههای برتر رو اشغال کردند.
شما برای دسترسی به هر یک از این دانشگاهها در هر ردهای نیاز دارید که انگلیسی رو به راحتی صحبت کنید و دلیلش هم سادست، شما قصد تحصیل در دانشگاهی رو دارید که استاد به انگلیسی تدریس میکنه و همکلاسیها و مسئولان دانشگاه هم به زبان انگلیسی با شما حرف میزنند.
اگر انگلیسی زبان مادری شما نیست، باید در طی فرآیند پذیرش یک آزمون انگلیسی بدهید تا ثابت بشه که سطح انگلیسی شما برای خواستههای دانشگاه کافی است.
میزان تسلط شما در زبان انگلیسی با معیاری به نام آزمون آیتلس سنجیده میشود. این آزمون ده نمرهایست و به عنوان مثال دانشگاهی اعلام میکند قصد پذیرش دانشجوهای خارجیای را دارد که حداقل نمرهی ۶ آیتلس را دارا باشند! در رابطه با آزمون آیلتس که بهطور مختصر به آن اشاره کردیم در مقاله ای جدا بطور مفصل راجبش صحبت خواهیم کرد.
۵. انگلیسی، زبانِ بسیاری از مشهورترین نویسندگان جهان
اگر شما زبان انگلیسی رو فرا بگیرید میتونید شاهکارهایی که توسط مشهورترین نویسندههای دنیا نوشته شده رو بدون نیاز به ترجمه بخونید. یک ترجمه هیچ وقت نمیتونه حس واقعی نویسنده رو انتقال بده و شما با خوندن این کتابها به زبان اصلی با تمام وجود حس کلمات رو لمس خواهید کرد و این کتابها برای شما تعبیری جدید و واقعیتری خواهند داشت.
همچنین شما میتونید آثار جاودانهای همانند کتابهای شکسپیر، گوته، چارلز دیکنز، ویکتور هوگو و … را بخوانید و لذت ببرید و با خواندن این رمانها از نویسندگان آنها قدردانی کنید. شما حتی میتونید در حین خواندن با کلمات جدید آشنا بشید و سطح زبان خودتون رو بالاتر ببرید.
۶. انگلیسی، زبانِ رسمی رسانه
برای هممون پیش اومده که به آهنگهای خارجیای علاقهمند شدیم که معنیشونو نمیدونیم. خب شاید بگید که سرچ میکنیم و ترجمهی اون آهنگ رو میخونیم ولی باز هم مثل مورد قبل باید بگم که هیچوقت یک ترجمه حس واقعی رو نمیرسونه.
به عنوان مثال یکی از معروفترین آهنگهای دنیا “هتل کالیفرنیا” نام داره اثر گروهِ eagles (اگر این آهنگ رو نشنیدید حتما دانلودش کنید) در اواخر آهنگ وقتی خواننده عبارت:
“You can check out anytime you like, but you can never leave “
رو میخونه شاید ترجمهی درستی براش پیدا نکنید و یا ترجمههای موجود منظور دقیق خواننده رو نمیرسونند ولی تسلط به زبان انگلیسی کمکتون میکنه کاملاً مفهوم رو درک کنید و لذت ببرید از این شاهکاره هنری!
حالا اگر بخوایم تاثیر زبان انگلیسی در زمینهی فیلم سینمایی هم بررسی کنیم در حد یک جمله باید عرض کنم:
بهترین فیلمهای دنیا در هالیوود ساخته میشوند و زبانِ همهی این فیلمها، انگلیسیه!
۷. سادگی یادگیری زبان انگلیسی
الفبای انگلیسی ساده است، و نمادها و حروف عجیب غریبی مثل بعضی از زبانها نداره. اگر راجعبه حروف الفبای زبانهای دیگه تحقیق کوچکی انجام بدید متوجه میشید که چقدر الفبای زبان انگلیسی سادهتر و راحتتره. شما میتونید با یادگیری لغات و گرامر به سادگی جمله بسازید.
جملات در این زبان مفهوم و یا شکلهای پیچیدهای ندارند و همینطور به لهجههای عجیب و غریب (مثل فرانسوی) صحبت نمیشه.
۸. دسترسی گستردهتر به علم روز دنیا
آیا میدانستید که ۵۵٪ صفحات وبسایتهای جهان به زبان انگلیسی نوشته شدهاند؟ پس از انگلیسی گستردهترین زبان مورد استفاده در اینترنت روسی هست که تنها ۶٪ صفحات را تشکیل میدهد. تفاوت زبان اول و دوم بسیارد زیاده و این چیزی غیر از محبوبیت زبان انگلیسی در دنیا رو نشون نمیده. بنابراین دونستن زبان انگلیسی به شما این امکان رو میده که از منابع و محتواهای بیپایان وبسایتها استفاده کنید.
انگلیسی همچنین زبان علم است. اگر شما انگلیسی را یاد بگیرید، تنها منبع عظیمی از دانش موجود در وب دسترسی ندارید بلکه شما قادر خواهید بود با خوندن کتابهای علمی و مقالات بینالمللی سطح اطلاعات خودتون رو بالاتر ببرید.
اگر میخواید یک رشتهی علمی رو بهصورت حرفهای دنبال کنید، یادگیری این زبان برای ما ضروریه!
طبق فهرستی که مؤسسه اطلاعات علمی تهیه کرده، ۹۵٪ مقالات به زبان انگلیسی نوشته میشوند این در حالی است که حدود نیمی از مقالات نویسندههایی از کشورهای انگلیسی زبان دارند.
در زیر شما خلاصهای از مقالهای که مطالعه کردید رو مشاهده میکنید. امیدواریم تونسته باشیم شما را متقاعد به یادگیری این زبان شیرین کرده باشیم. ممنون که با ما همراه بودید و خسته نباشید.
منبع: همیار زبان