یادگیری زبان چینی چه اهمیتی دارد؟ همه آنچه در مورد آن باید بدانید!
همانگونه که در همه وب سایت ها می خوانید، زبان چینی دومین زبان پرگویش دنیاست. اما این تنها دلیل یادگیری و اهمیت این زبان نیست. در ادمه مطلب به شما می گوییم که یادگیری زبان چینی چه اهمیتی دارد و هر چیزی در باره آن نیاز دارید را برای شما روشن می کنیم.
احتمالا شما هم خبرهای اینچنینی را شنیده اید:
چینی؛ اولویت آمریکاییها در یادگیری زبان خارجی
نهضت زبان آموزی چینی در ایران ایجاد شود
در جای جای دنیا، اقتصاد قدرتمند چین، اثر خود را اعمال می کند. همه راجب آینده اقتصادی و سلطه چین بر دنیای اقتصاد صحبت می کنند. و این یک واقعیت اجتناب ناپذیر است! اما این موضوع در ایران از اهمیت دوچندان برخوردار است. نه تنها بخاطر روابط قدرتمند ما با شرق، بلکه روابط تجاری ایران و چین بیش از ده میلیارد دلار در سال است و در حال حاضر دهها پروژه مختلف در زمینه پتروشیمی، کارخانه فولاد، کارخانه آلومنیوم و راهسازی و غیره نیز در ایران با چینیها در دست انجام است و ایران با هیچ کشوری چنین سطح روابط تجاری نداشته است.
برقراری روابط تجاری و در کنار آن روابط تکنولوژیک در چند سال اخیر ایران با چین که در آینده نیز توسعه پیدا خواهد کرد، نیازمند افرادی در داخل ایران هست که شناخت کاملی از کشوری که در حال تجارت و انتقال تکنولوژی و اجرای پروژهها با آنها است، داشته باشند. بنابراین یادگیری زبان چینی برای ایرانیان به یک اولویت تبدیل شده تا علاوه بر سهولت کاری، سود بیشتری را در رابطه با چین کسب کنند.
ضمنا دولت چین شروع به تبدیل زبان این کشور به زبان دوم دنیا کرده است. مسئولان چینی با دادن بورسیه تحصیلی به ۴۰ هزار دانشجو از ۱۸۲ کشور جهان در سال ۲۰۱۵ که بیش از ۸۰ درصد آنها به زبان چینی درس میخوانند، خیز بلندی را برای رساندن زبان چینی به دومین زبان مطرح دنیا برداشته است. همچنین این کشور با تاسیس موسسهای به نام کنفسیوس (Confucius) که در داخل و خارج از چین به فعالیت مشغول است، قصد گسترش زبان چینی در جهان را دارد. نزدیک به ۵۰۰ موسسه کنفسیوس در بیش از ۱۳۰ کشور دایر شده که به آموزش زبان چینی مشغولاند و نزدیک به ۴ میلیون نفر در دنیا در حال یادگیری زبان چینی هستند.
پس بطور خلاصه باید بگوییم که زبان چینی، زبان آینده است و زبان اقتصاد آینده است! و نکته بسیار مهم در مورد مزیت ها و ویژگی های یادگیری این زبان برای کسانی میخواهند به این وسیله شغلی داشته باشند و یا بخواهند در کشور چین تجارت کنند.
زبان چینی یک زبان نوپا در کشورمان است. به لحاظ دانشگاهی در ایران به جز دانشگاه شهید بهشتی که رشته آموزش زبان چینی و مکالمه زبان چینی را دارد و دانشگاه تهران که چند ترمی زبان چینی رابعنوان زبان دوم رشته های دیگر برگزار می کرد، کلاسهای آموزش مکالمه زبان چینی تا همین چند وقت پیش فقط در سطح شهر تهران بود ،آنهم به تعداد انگشتان دست هم نمی رسید اما این روزها استقبال شرکتهای تجاری، صاحبان کسب وکار کوچک ، دانشجویان و جوانان ازیادگیری این زبان بیشتر از پیش شده است و آموزشگاه هایی نیز در پی همین امر به تشکیل کلاسهای زبان چینی روی آورده اند.شرکت های ایرانی که با شرکت ها و کارخانجات چینی ، قرارداد تجاری دارند برغم اینکه به زبان انگلیسی تسلط کامل دارند اما مجبور هستند حتما مترجم زبان چینی نیز داشته باشند ،چرا که بندرت شرکتهای چینی قادر به مکالمه زبان انگلیسی هستند پس چرا این کسب و کار جدید و پرسود را بدست مردم چین می سپاریم؟
نکات جالب و قابل تامل
- آمریکا با اینکه ۹۶درصد زبان مادریشان است، و انگلیسی هنوز برای خیلی ها یک زبان بین المللی محسوب می شود در فروشگاهها ،ادارات ،مدارس ،مهد کودک ها و غیره به آموزش زبان چینی می پردازند.
- اگر دقت کنید متوجه می شوید که بسیاری کالاهایی که از چین به تمام کشورهای دنیا صادر می شود دارای دستورالعمل و دفتر چه راهنما به زبان چینی است و فاقد راهنمایی به زبان انگلیسی است؟ (نمونه اش گوشی های محبوب هوشمند شیائومی)
- درصد کمی از مردم چین سعی در یادگیری زبان انگلیسی دارند.
- جورج بوش در زمان ریاست جمهوری خود تدریس زبان چینی را لازم دانست.
- شهروندان آمریکایی و اروپایی حاضر هستند که با حقوق کم در چین کار کنند ولی در عوض زبان چینی یاد بگیرند.
- مدیر گروه زبان شناسی دانشگاه آکسفورد زبان چینی را به عنوان مفید ترین زبان در آینده جهت آموختن معرفی می نماید.
- باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بر آموزش سالانه زبان چینی توسط صد هزار آمریکایی تاکید کرد.
- در کشورهای درحال توسعه سالانه هزاران دانشجو به آموختن زبان چینی علاقه مند می شوند.
- دولت آمریکا با پرداخت هزینه های بسیار مدرسان چینی را به آمریکا دعوت می کند.
- جالب است بدانید، بیش از ۵۰ درصد صفحات اینترنت به زبان چینی می باشد.
- قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل ( سال ۹۱) اعلام کرد که: اعزام دانشجویان ایرانی به دانشگاه های چینی باید با شتاب بیشتری انجام شود.
و موضوعاتی از این دست که از نکات جالب در بحث یادگیری زبان چینی هستند.
نکاتی جالب در مورد کشور چین
به نقل از کجارو می خوانیم که:
۱. چین با جمعیت ۱/۳۸ میلیاردی پرجمعیتترین کشور جهان و دومین کشور بزرگ دنیا است.
۲. چین بزرگترین ارتش دائمی جهان را دارد و بودجهی اختصاص یافتهی نظامی آنها در جهان در رتبهی دوم را به خود اختصاص داده است.
۳. ۱۰۰ میلیون نفر در چین با درآمدی کمتر از ۱ دلار در روز زندگی میکنند!
۴. تعداد افرادی که در چین با مجازات اعدام کشته میشوند، بیشتر از کل افراد اعدامشده در جهان است!
۵. مردم چین در سال بیش از ۴۵ میلیارد چاپستیک مصرف میکنند.
۶. چین بزرگترین صادرکنندهی کالا در جهان است و در امر واردات در رتبهی دوم دنیا قرار دارد.
۷. در چین بیش از ۳۵ میلیون نفر هنوز هم در غار زندگی میکنند!
۸. در چین حدود ۷۰۰ میلیون نفر آب آلوده مصرف میکنند.
۹. حدود یک سوم آلودگی هوای سانفرانسیسکو از چین میآید!
۱۰. در برخی قسمتهای چین خورشید در ساعت ۱۰ صبح طلوع میکند چون این کشور ۵ محدودهی زمانی را به یک محدودهی زمانی تبدیل کرده است!
۱۱. در سال ۲۰۱۰، ۷۸ درصد نرم افزارهای نصب شده در چین دزدی بودند!
۱۲. در چین پلی میان سرزمین اصلی آن و ماکائو وجود دارد که اتومبیلها در مسیر رفت مسیر حرکت خود را از چپ به راست، و در مسیر برگشت بالعکس عوض میکنند!
۱۳. در چین هر ۳۰ ثانیه یک نوزاد با معلولیت مادرزادی به دنیا میآید.
۱۴. در هر ۳ جوراب، یک جفتدر منطقهی «داتانگ» شهر «ژوجی» تولید میشود که این باعث شده که این شهر به «شهر جوراب» شهرت پیدا کند.
۱۵. در چین هر سال حدود یک میلیون نوزاد دختر سقط میشود و دهها هزار نوزاد بهعلت سیاست تک فرزندی در خیابانها رها میشوند!
۱۶. تنیس روی میز ورزش ملی کشور چین است.
۱۷. اگر «Walmart» یک کشور بود، ششمین بازار بزرگ صادراتی چین میشد.
۱۸. در سال ۲۰۲۰ در چین ۳۰ الی ۴۰ میلیون مرد وجود خواهد داشت که نمیتوانند همسری برای خود پیدا کنند!
۱۹. در چین محصولات آرایشی و بهداشتی ابتدا روی حیوانات آزمایش میشود و این کار اجباری است اما در اروپا چنین کاری ممنوع است.
۲۰. در چین هر پنج روز یک آسمانخراش جدید بنا میشود.
۲۱. کلمهی «سانسور» در چین سانسور شده است!
۲۲. در چین کمپهای ترک اعتیاد برای معتادان به اینترنت وجود دارد!
۲۳. تعداد افرادی که در چین روزهای یکشنبه به کلیسا میروند بیشتر کل آمار اروپا است!
۲۴. در چین بازی «پلی استیشن» تا سال ۲۰۱۳ غیرقانونی بود!
دیدگاهتان را بنویسید