دانشنامه مهاجرت به ترکیه
مهاجرت به ترکیه
برای مهاجرت به ترکیه نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد تا نتیجه گرفت که آیا این کشور مقصد مناسبی برای مهاجرت می باشد یا خیر. ترکیه یکی از کشور های توریستی می باشد که از لحاظ تنوع فرهنگی، امکانات تحصیلی و اجتماعی در سطح کشور های اروپایی قرار گرفته است. با این حال هزینه زندگی در این کشور نسبت به کشور های اروپایی مقرون به صرفه تر می باشد. در سال های اخیر تبلیغات مهاجرت به ترکیه آن قدر زیاد شده است که هر کسی را جهت اخذ اقامت در این کشور وسوسه می کند.
افراد زیادی ترکیه را برای اهداف مختلفی انتخاب می کنند که از این جمله این اهداف می توان به کار، تحصیل، سرمایه گذاری و یا ازدواج در این کشور اشاره کرد. ترکیه یکی از بهترین کشور ها برای مهاجرت ایرانیان می باشد، چرا که در این کشور دین اسلام رواج دارد و فرهنگ و سبک زندگی افراد شباهت زیادی به ایران دارد.
قوانین و شرایط مهاجرت به ترکیه
شرایط کلی مهاجرت به ترکیه، با توجه به نوع روش انتخابی و هدف شما از مهاجرت، متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، برای مهاجرت تحصیلی میبایست به زبان انگلیسی یا ترکی تسلط کامل داشته باشید. در مهاجرت کاری ترکیه، علاوه بر تسلط کامل به زبان ترکی، میبایست از یک کارفرمای ترکیهای نیز پیشنهاد کاری معتبر داشته باشید. برای ثبت شرکت در ترکیه، میبایست حداقل 5 نیروی ترک استخدام نموده و بیمه و مالیات شرکت را به صورت منظم پرداخت نمایید و بسیاری قوانین اختصاصی دیگر! با این حال، در کنار این قوانین اختصاصی، قوانین فراوان دیگری نیز وجود دارد که در میان تمامی این روشها یکسان هستند. به عنوان مثال، برای هر یک از این روشها باید تمکن مالی مورد نیاز روش درخواستی را داشته باشید. ارائهی مدرک زبان ترکی در بسیاری از این روشها الزامی است.
مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت به ترکیه
صرف نظر از روش مهاجرتی شما، مراحلی که برای اخذ انواع ویزای ترکیه پشت سر میگذارید از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. خوشبختانه بسیاری از این مراحل در تمامی روشها یکسان هستند و وجه تمایز آنها، تنها در مراحلی است که اختصاصا برای هر روش در نظر گرفته شده است. برای اینکه بتوانید ویزای مهاجرتی ترکیه را بدست آورید، میبایست به ترتیب زیر عمل نمایید:
- انتخاب هدف مهاجرت و بررسی مسیرهای موجود، جهت انتخاب مناسبترین روش.
- مطالعهی دقیق وب سایت رسمی اداره مهاجرت ترکیه.
- جمعآوری و ترجمهی مدارک مورد نیاز.
- در برخی روشها (مانند سرمایهگذاری، کاری و ازدواج) نیاز است تا به واسطهی ویزای توریستی ترکیه برای بررسی و انجام برخی مراحل ابتدایی مهاجرت، به این کشور سفر کنید.
- ورود به خاک ترکیه.
- انجام اقدامات لازم جهت طولانیتر کردن مدت اقامت (تماس با مرکز درخواست iResidence ، تهیهی بیمه سلامت ترکیه و پیگیری درخواست مجوز اقامت).
انجام مصاحبه حضوری.
همانگونه که پیشتر نیز به آن اشاره شد، برای مهاجرت به ترکیه نیاز است تا برخی مدارک مورد نظر اداره مهاجرت را در وب سایت رسمی این کشور ثبت نمایید. از جمله مدارک مشترکی که برای این تقاضانامه به آنها نیاز دارید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گواهی عدم سوء پیشینهی کیفری.
- بیمهنامهی معتبر.
- پاسپورت و مدارک هویتی معتبر ترجمه شده.
- چند قطعه عکس پاسپورتی مربوط به 6 ماه اخیر.
- گواهی تمکن مالی و گردش حساب جاری در 6 ماههی اخیر.
- انگیزهنامه.
- توصیهنامه.
- رزومهی تحصیلی، علمی و کاری به همراه ترجمه.
- رسید پرداخت هزینه مربوط به درخواست ویزا.
تحصیل در ترکیه بدون آزمون
دانشجویان بین المللی برای تحصیل در ترکیه و انتخاب دانشگاه باید در آزمون YÖS شرکت کنند. این آزمون شرط ورود به دانشگاه های ترکیه برای متقاضیان مقطع لیسانس است. با این وجود، برخی از دانشگاههای دولتی و خصوصی اقدام به پذیرش دانشجو بدون در نظر گرفتن این آزمون میکنند. تحصیلات دانشگاهی بدون آزمون، گزینه تحصیلی مناسب و پُرطرفدار برای متقاضیان ایرانی محسوب میشود؛ به ویژه برای افرادی که به دلایل مختلف موفق به قبولی در کنکور در ایران نشدهاند.
برخی از دانشگاهها از جمله دانشگاه آلتینباش، دانشگاه باهچه شهیر، دانشگاه آیدین استانبول، دانشگاه اقتصاد ازمیر و بسیاری از دانشگاههای معتبر دیگر در شهرهای مختلف ترکیه، هر ساله با دریافت هزینهای مشخص، اقدام به پذیرش دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف نمودهاند.
تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی
متقاضیان تحصیل در ترکیه میتوانند بسته به دانشگاه محل تحصیل و کیفیت آموزشی که در سطح جهانی ارائه میشود، تحصیلات خود را به زبانهای ترکی، انگلیسی و یا به زبانهای دیگر ادامه دهند و حتی برای توسعه حرفه خود در ترکیه تلاش کنند. با وجود اینکه برخی از دانشگاهها دورههای آموزشی خود را به زبان ترکی ارائه میدهند؛ اما بسیاری از دانشگاههای ترکیه از زبان انگلیسی به عنوان رسانه آموزشی خود در برنامههای کارشناسی و کارشناسی ارشد استفاده میکنند. بنابراین، دانشجویانی که مایل به حضور در این دانشگاهها یا برنامهها هستند، باید سطح مشخصی از تسلط بزبان انگلیسی رو توسط یکی از آزمونهای معتبر زبان انگلیسی همچون ایلتس یا تافل را به دانشگاه ارائه دهند. البته لازم به ذکر است که بسته به رشته تحصیلی موردنظر، نمره سطح زبانی که مدنظر دانشگاه است، میتواند متغیر باشد. بنابراین بهتر است قبل از هر گونه درخواست تحصیل در ترکیه، پیش نیازهای نمره زبان در هر رشته و دانشگاه بررسی و مطابق با آن، انتخابها انجام شود.
در اکثر دانشگاهها، پذیرش در دوره کارشناسی، بر اساس مهارتهای زبان انگلیسی یا ترکی تعیین نمیشود. حتی اگر فردی معیارهای تعیین شده توسط دانشگاه را نداشته باشد، درخواست او همچنان مورد بررسی قرار میگیرد و قبل از شروع تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی، فرصت آن را دارد که به مدت یک سال در دوره های آماده سازی زبان انگلیسی یا تُرکی شرکت کند. با این وجود، معمولاً الزاماتی برای دانشجویانی که تمایل به تحصیل در ترکیه و در مقاطع تحصیلات تکمیلی را دارند، وجود دارد. عدم کسب سطح لازم درمهارت زبان، به احتمال زیاد منجر به عدم پذیرش خواهد شد.
برای مثال حداقل نمره مهارت انگلیسی برای آزمون TOELF iBT 65، آیلتس 6 و آزمون PTE 55 است. متقاضیانی که هیچ کدام از گواهینامههای مهارت زبان را کسب نکرده باشند، میتوانند سطح زبان خود را از طریق آزمون مهارت زبان انگلیسی دانشگاه موردنظر، ارزیابی کنند. البته سطح نمرات آزمون زبان برای متقاضیان در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکترا بیشتر است.
هزینه تحصیل در ترکیه
هزینه زندگی در ترکیه برای دانشجویان بینالمللی بسیار مناسب است. از طرفی، برنامههای مختلفی برای بورسیههای تحصیل در ترکیه فراهم شده است. همچنین، امکان بررسی بورسیه دانشگاه ها برای متقاضیان جهت تامین هزینه تحصیلی در ترکیه وجود دارد. اما، به طورکلی هزینه تحصیل از 1000 دلار در سال برای یک دانشگاه دولتی تا 20000 دلار در سال برای یک دانشگاه خصوصی، متغیر است.
دانشجویان از سراسر جهان میتوانند تحصیلات با کیفیت بالا را با قیمتی فوقالعاده مقرون به صرفه دریافت کنند. علاوه بر این، یک دانشجوی بین المللی به طور متوسط به کمتر از 400 دلار در ماه نیاز دارد تا بتواند هزینههای زندگی خود مانند خوابگاه، غذا، حمل و نقل، کتاب، سرگرمی و غیره را پوشش دهد. به خاطر داشته باشید که برای تحصیل در ترکیه، میزان شهریه از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است و موسسات خصوصی میتوانند هزینههای بالاتری را از دانشجویان دریافت کنند. سایر هزینه های تحصیل در ترکیه عبارتند از:
- 500-350 دلار در ماه برای هزینههای مختلف زندگی
- 150-100 دلار اضافی در هر ترم برای تهیه کتابها و هزینههای اداری
- حدود 70-40 دلار در سال برای پرداخت بیمه درمانی
- به طورکلی، هزینههای شهریه ی تحصیل در مقاطع مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد برای دانشجویان بینالمللی در ترکیه به شرح زیر است:
- کارشناسی به زبان انگلیسی: 0450 – 1500 دلار امریکا در یک سال تحصیلی
- کارشناسی به زبان ترکی: 1000 تا 300 دلار امریکا در یک سال تحصیلی
- کارشناسی ارشد در زبان انگلیسی: 0450 – 1500 دلار امریکا در یک سال تحصیلی
- کارشناسی ارشد در ترکی: 1200 تا 300 دلار امریکا در یک در سال تحصیلی
رایج ترین روشهای مهاجرت به ترکیه
روشهای مختلف برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد که هرکدام شرایط و مزایای مختص به خود را دارند. شناخت این روشهای مهاجرتی میتواند برای افرادی که قصد اخذ تابعیت ترکیه را دارند و یا میخواهند از ارزش پاسپورت ترکیه بهرهمند شوند، مفید باشد. این روشها عبارتاند از:
-
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
-
مهاجرت به ترکیه از طریق کار
-
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
-
مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایهگذاری
-
مهاجرت از طریق پناهندگی
انواع مدارس در ترکیه
انواع مختلفی مدارس در ترکیه وجود دارند که هر کدام قوانین پذیرش، مزیت و معایب مختص به خود را دارند. به عنوان نمونه مدارس خصوصی ترکیه برای آن دسته از افرادی که به دنبال تحصیل با کیفیت و یادگیری زبان دوم هستند میتواند گزینه مناسبی باشد یا مدارس دولتی ترکیه برای افرادی که به دنبال تحصیل رایگان در ترکیه هستند انتخاب مناسبی است. همچنین مدارس بینالمللی ترکیه برای آن دسته از افراد که قصد دارند پس از تحصیل در این کشور در یکی از بهترین دانشگاههای دنیا پذیرش بگیرند انتخاب خوبی است. با این وجود برخی دیگر از مدارس مثل مدارس ایرانی در ترکیه وجود دارند که نه تنها اصول آموزشی آنها کاملا منطبق با مدارس داخل ایران است بلکه کلیه کادر آموزشی این مدارس، ایرانی هستند. این نوع از مدارس برای افرادی که پس از یک دوره اقامت در بهترین شهرهای ترکیه قصد بازگشت به ایران را دارند گزینه بسیار کاربردی و جذابی است.
مزایای مهاجرت به ترکیه
افراد با مهاجرت به ترکیه و اخذ اقامت این کشور، از مزایای بیشماری برخوردار میشوند. تعدادی از مهمترین مزایای اقامت در ترکیه عبارتاند از:
امکان زندگی در یک کشور توریستی خوش آبوهوا
هزینهها در ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای همتراز کمتر است.
ترکیه وضعیت تابعیت دوگانه را به رسمیت میشناسد بنابراین میتوان ضمن اخذ تابعیت این کشور، تابعیت قبلی خود را حفظ کرد.
بهرهمندی از سیستم تحصیلی مناسب ترکیه
استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی پیشرفته ترکیه
امکان دریافت پاسپورت ترکیه
دیدگاهتان را بنویسید