دانشنامه مهاجرت به آمریکا
راه ها و روش های مهاجرت به آمریکا
مهاجرت به آمریکا در سال های اخیر برای ایرانیان آسان تر شده است. با توجه به تنوع راه های مهاجرت به آمریکا می توان گفت که لازم است شرایط خود را متناسب با انواع مسیر های کاری، تحصیلی، لاتاری، ازدواج و … انتخاب کنید. جهت اخذ اقامت آمریکا به صورت دائم شخص باید 5 الی 7 سال در این کشور اقامت داشته و پس از گذشت 10 سال برای دریافت گرین کارت آمریکا اقدام کند.
کار در آمریکا
ایالات متحده آمریکا (The United States of America) یا به اختصار USA، یک جمهوری فدرال است که از50 ایالت، یک منطقه فدرال، 5 سرزمین خود مختار و اجتماعی از جزایر پراکنده تشکیل شده است. هر ساله هزاران نفر جهت مهاجرت به امریکا اقدام کرده و از راه های مختلف موفق به اخذ ویزا و گرین کارت آمریکا می شوند. در ادامه به معرفی اصلی ترین راه های مهاجرت به آمریکا خواهیم پرداخت:
- مهاجرت به آمریکا از طریق کار
- مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل
- مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری
- مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری
- مهاجرت به آمریکا از طریق تولد
- مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
- مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی
- مهاجرت به آمریکا برای هنرمندان و افراد فوق موفق
کار در آمریکا از روش های مهم مهاجرت به آمریکا می باشد. یقینا مقصود افرادی که تصمیم نهایی برای مهاجرت به آمریکا از روش کاری را گرفته اند، اخذ گرین کارت این کشور می باشد. همچنین افراد باید در نظر داشته باشند انواع مختلفی ویزای کار آمریکا وجود دارد که طبیعتا همه این ویزا ها منجر به دریافت گرین کارت آمریکا نمی شوند. برای اخذ اقامت دائم شخص متقاضی باید حداقل 5 الی 7 سال در کشور آمریکا اقامت داشته باشد و پس از گذشت 10 سال نیز قادر به درخواست گرین کارت این کشور می باشد.
مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل
- کی از بهترین راه ها برای مهاجرت به امریکا، مهاجرت تحصیلی است. از مهم ترین شرایط رفتن به آمریکااین است که شما باید بتوانید به افسر پرونده ثابت کنید که بعد از اتمام دوره تحصیل به کشور خود باز خواهید گشت. اثبات این موضوع و قبولی در مصاحبه با آفیسر سفارت نیازمند تجربه و علم تخصصی مهاجرت می باشد. یکی از مهم ترین نکات برای اقدام در این روش و اخذ ویزای تحصیلی آمریکا قبولی در یکی از آزمون های SAT یا ACT می باشد که بسته به دانشگاه و ایالت یکی از این دو آزمون را باید انتخاب کنید. همچنین لازم به ذکر است که افراد پس از پایان تحصیل در امریکا تنها 2 ماه فرصت کاریابی خواهند داشت. در ادامه برنامه ها و شرایط اخذ بورسیه بورسیه تحصیلی HUBERT HUMPHERY
این بورسیه به علت مدت کوتاهی که دارد (کمتر از یک سال) کمتر مورد توجه قرار می گیرد و به متخصصین و محققین فعال در سطح بین المللی اعطا می گردد.
- بورسیه تحصیلی FULL BRIGHT
این نوع بورسیه به دلیل اعطا به مقطع کارشناسی برای رشته های مهندسی، هنر، رشته های تخصصی همچون هوا فضا (این رشته از دانشگاه تخصصی ناسا هم قابل پذیرش می باشد) و به طور کلی بیشتر رشته ها بجز رشته های پزشکی بیشترین توجه را به سمت خود جلب نموده است.
- بورسیه تحصیلی در دوره کارشناسی
مدت زمان تحصیل در دوره کارشناسی در کشور آمریکا حدود ۴ سال است و به علت پنهاور بودن این کشور و تعداد دانشگاه های بین المللی و کالج ها، میزان مبلغ مشخصی برای کمک هزینه تحصیلی مشخص نشده است اما می توان به طور متوسط به مبلغی در حدود 2 هزار دلار اشاره نمود.
- تحصیلی آمریکاجهت مهاجرت به این کشور بورسیه تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد
مدت تحصیل در این دوره هم به طور متوسط دو ساله است که ممکن است در برخی رشته ها همچون هنر به یک سال و نیم تقلیل یابد و مبلغی در حدود ۳ هزار دلار به عنوان کمک هزینه بورسیه تحصیلی برای متقاضیان این دوره در نظر گرفته شده است. برای اطلاع از رشته ها و مبالغ دقیق تر توصیه می کنیم با مشاورین ما تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان بهره مند گردید.
- بورسیه تحصیلی در دوره دکترا
بورسیه تحصیلی در دوره دکترا، اخذ بورسیه تحصیلی در این مقطع شرایط سخت تری نسبت به کارشناسی و کارشناسی ارشد دارد. شخص متقاضی برای اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دکترا باید از سطح علمی و رتبه ی بسیار بالایی در دوره های قبلی برخوردار بوده و برای اثبات این موضوع ارائه ریزنمرات مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه مقالات ISI الزامی می باشد.
مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری
مهاجرت به آمریکا از طریق قرعه کشی یا همان لاتاری ممکن است. در این طرح تنها 55,000 نفر از افرادی که تابع کشورهایی هستند که تعداد مهاجر کمتری را در آمریکا دارند، از طریق قرعه کشی پذیرفته می شوند. خوشبختانه ایران هم جزء کشورهایی است که آمریکا اجازه می دهد هر ساله واجدین شرایط ایرانی در لاتاری شرکت کنند. پس از برنده شدن در لاتاری آمریکا، فرد قادر است ویزای لاتاری آمریکا را دریافت کند و با گرین کارت به آمریکا ورود کند. از این رو نام این طرح مهاجرتی لاتاری گذاشته شده که برندگان از طریق قرعه کشی تصادفی از بین 10 تا 12 میلیون نفری که هر سال در سراسر جهان وارد می شوند مشخص می شوند. آمریکا به منظور حفظ تنوع در جمعیت، این قانون را برای مهاجرت از مناطق خاصی از جهان تنظیم کرده است.
مهاجرت به آمریکا از طریق تولد
یکی دیگر از راه های مهاجرت یا اخذ تابعیت آمریکا از طریق تولد در آمریکا می باشد. در کل کشورها برای اعطای تابعیت یا از سیستم خاک تبعیت می کنند یا از سیستم خون. اکثر کشورهای اروپایی مثل دانمارک، اتریش، هلند و … از سیستم خون تبعیت می کنند، بدین معنا که پدر یا مادر کودک متولد شده باید تبعه آن کشور باشند. اما در مورد کشور آمریکا تابعیت از طریق سیستم خاک اعطا می شود. اگر پدر و مادری فرزند خود را در خاک آمریکا به دنیا بیاورند، فارغ از اینکه پدر و مادر چه تابعیتی دارند فرزند آنها تبعه آمریکا خواهد بود. این نکته قابل توجه است که تولد فرزند در خاک آمریکا و اخذ تابعیت این کشور برای فرزند هیچ گونه آثار تابعیتی برای پدر و مادر ندارد و بعد از 14-15 سال ممکن است بتوانند درخواست تابعیت و پاسپورت دهند.
مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
یکی دیگر از راه های مهاجرت به آمریکا، که منجر به گرین کارت نیز می شود، ازدواج در آمریکا است. این ویزا تحت عنوان ویزای K1 یا فیانسه (نامزدی) می باشد. این ویزا 3 ماهه است. برای کسانی که سیتیزن آمریکا باشند و بخواهند همسر یا نامزد خود را به این کشور بیاورند این روند نهایتا 1 سال تا 1 سال و نیم به طول می انجامد. بعد از این که شخص وارد خاک آمریکا شد می تواند مراحل و مراسم ازدواج خود را انجام دهد. شما 90 روز فرصت دارید مراحل قانونی ازدواج خود را طی کنید. بعد از ازدواج ابتدا یک اقامت 3 ساله و بعد از آن متقاضی می تواند برای اخذ گرین کارت آمریکا درخواست بدهد. اگر در مدت این 90 روز ازدواج صورت نگیرد فرد متقاضی مجبور به ترک خاک آمریکا می شود و اگر این کشور را ترک نکند مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد و ممکن است بعداً دیگر اجازه ورود به آمریکا به وی داده نشود. برای کسب این نوع ویزا شرایط و مدارک خاصی نیاز هست که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:
- پر کردن فرم i-129f و ارسال این فرم به مرکز ویزاهای بین المللی (NVC)
- صدور Case Number از طرف NVC و ارسال آن به کنسولگری
- ارائه مدارکی که ثابت کند شما و نامزدتان در طول دو سال گذشته با هم در ارتباط بوده اید
- اگر قبلاً ازدواج کرده اید باید مدارک مربوط به طلاق یا فوت همسر سابق خود را ارائه دهید
- پر کردن فرم I-134 که در مورد اطلاعات مربوط به ساپورت مالی است
- ارائه پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار
- گواهی عدم سوء پیشینه و سلامت پزشکی
- پرداخت هزینه های مربوط به این مراحل
- تمامی مدارک باید 15 روز قبل از روز تعیین شده برای مصاحبه به سفارت ارسال شود
مهاجرت به آمریکا از طریق پناهندگی
یکی از راه هایی که ممکن است برای مهاجرت به آمریکا مطرح شود روش پناهندگی در آمریکا است. در ابتدا لازم است تعریفی از پناهندگی داشته باشیم. بر طبق اصل کنوانسیون ژنو هر گاه شخصی در کشور خود به دلایل سیاسی، گرایشات مذهبی خاص، تبعیضات نژادی یا جنسیتی ترس شدید از شکنجه یا خطر جانی داشته باشد می تواند در کشورهایی که عضو کنوانسیون ژنو هستند اعلام پناهندگی کند. پناهندگی خطرات بسیار زیاد و گاهی غیر قابل جبران را به همراه دارد و همواره باعث سو استفاده های مالی و جانی افراد سودجو بوده است.
مهاجرت به آمریکا برای هنرمندان و افراد فوق موفق
ویزای هنرمندان آمریکا برای آن دسته از متقاضیانی که فعالیت های خاص و خارق العاده دارند از طریق ویزاهای نوع O و P ارائه می شود که به طور کلی ویزا های نوع P برای کسانی است که در سطح بین المللی شناخته شده بوده و در برنامه های پربیننده و مصاحبه های تلویزیونی شرکت کرده باشند. فرد می تواند مادامی که فعالیت خود را در زمینه های هنری و ورزشی ادامه می دهد این ویزا را تمدید کند و در عین حال از اداره مهاجرت آمریکا درخواست گرین کارت کند. دسته بندی های مختلف این نوع از ویزا ها را در زیر به اختصار بیان می کنیم:
- ویزای O1
این ویزا برای اشخاصی است که توانایی های فوق العاده ای در علوم، هنر، آموزش، تجارت یا دو و میدانی داشته باشند، یا اینکه سابقه قابل توجه و درخشانی در صنعت فیلمبرداری یا صنعت تلویزیون داشته و در سطح ملی یا بین المللی شناخته شده باشند.
- ویزای O2
افرادی که با هنرمندان یا ورزشکاران همراهی می کنند و به آنها در انجام یک رویداد یا اجرای خاص کمک کنند. این ویزا معمولا برای افرادی که همراه کسانی که ویزای O1 را دریافت کرده اند صادر می شود و بخشی جدایی ناپذیر از فعالیت O-1 می باشد و برای تکمیل آن ضروری است. این دسته از افراد مهارت و تجربه بسیار مهمی دارند که توسط یک کارگر آمریکایی به راحتی قابل اجرا نیست و برای عملکرد موفق O-1 ضروری است.
- ویزای O3
این ویزا برای همسران و یا فرزندان کسانی که ویزای O-1 و O-2 را دریافت کرده اند صادر می شود.
- ویزای P1
مختص هنرمندان و ورزشکارانی است که برای شرکت در یک تورنومتر خاص در یک بازه زمانی مشخص درخواست ویزا می کنند و در سطح جهانی شناخته شده هستند.
- ویزای P2
برای هنرمندان و ورزشکارانی صادر می شود که به هدف یک برنامه تبادلی بین سازمانی در آمریکا و یک سازمان در کشوری دیگر شرکت می کنند.
- ویزای P3
این ویزا معمولاً برای گروه های هنرمندی و موسیقی که فرهنگ و موسیقی ملی کشور خود را در یک دوره کوتاه مدت اجرا و یا تعلیم دهند صادر می شود.
شرایط مهاجرت به امریکا از طریق ترکیه
در سال های اخیر دولت ترامپ با وضع قانون منع ورود ایرانیان، صدور اغلب ویزاهای امریکا را برای ایرانیان ممنون کرد. بنابراین اغلب روش های مهاجرت به این کشور برای ایرانیان قابل اقدام نبود و ایرانیان تنها از روش های محدودی همچون ویزای تحصیلی می توانستند اقامت این کشور را کسب کنند. با توجه به این محدودیت ایرانیان می توانستند پاسپورت کشور ثالثی را کسب کنند و از طریق آن پاسپورت برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. یکی از کشور های مناسب برای اخذ تابعیت، ترکیه بود. یعنی ایرانیان می توانستند، انواع ویزای آمریکا با پاسپورت ترکیه را اخذ نمایند. خرید ملک در ترکیه و کسب تابعیت این کشور یکی از سریع ترین و ارزان ترین راه ها برای مهاجرت به امریکا از طریق ترکیه بود. افراد به واسطه خرید ملک در ترکیه به ارزش حداقل 250،000 دلار امریکا، تابعیت و پاسپورت این کشور را کسب می کردند. سپس به عنوان یکی از شهروندان ترکیه به امریکا مهاجرت می کردند.
اما با روی کار آمدن جو بایدن، قانون منع ورود ایرانیان لغو شده است و ایرانیان می توانند مستقیما برای مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. بنابراین نیازی به اقدام از طریق اخذ پاسپورت کشوری دیگر وجود ندارد.
شرایط مهاجرت به آمریکا از طریق مکزیک
در این روش مهاجرتی که روشی غیر قانونی است، قاچاقچیان با در نظر گرفتن مرز آزاد و بیابانی که میان مکزیک و آمریکا وجود دارد افراد را ترغیب به مهاجرت به صورت غیر قانونی به آمریکا می کنند. این روش، روشی بسیار خطرناک می باشد و به این صورت است که افراد در ابتدا یک ویزای مکزیک برای خود آماده نموده سپس توسط قاچاقچیان از طریق این مرز اقدام به مهاجرت می نمایند. قابل ذکر است که در این مسیر ایست بازرسی های زیادی وجود دارد و امکان ردیابی و تشخیص این افراد توسط ماموران بسیار زیاد می باشد.
مهاجرت افراد زیر 18 سال به امریکا
اگر قصد دارید فرزند زیر 18 سال خود را برای زندگی به آمریکا بفرستید، یا خود کمتر از 18 سال سن دارید و تمایل دارید در این کشور زندگی کنید باید گفت که مهاجرت به آمریکا برای افراد زیر 18 سال به طور معمول از دو طریق ممکن است. یک روش از طریق تحصیل در آمریکا است که باید شرایط تحصیل در مدارس آمریکا را برآورده کنید و روش دیگر اقدام از طریق مهاجرت به آمریکا از طریق خویشاوندی است. به بیان بهتر در صورتی که حداقل یکی از والدین شما بتواند اقامت آمریکا را کسب کند شما می توانید به عنوان همراه با او به آمریکا بروید.
ریسک مهاجرت به آمریکا با خدمت سربازی در سپاه
با وجود قوانین جدید کشور آمریکا در لغو ممنوعیت ورود ایرانیان به ایالات متحده، همچنان شرایط مهاجرت افرادی که دوره سربازی اجباری خود در ارگان سپاه گذرانده اند در هاله ای از ابهام قرار دارد. به طور کلی برای بررسی ریسک مهاجرت به آمریکا با خدمت سربازی در سپاه نمی توان درصد مشخصی را ارائه داد. چرا که همچنان سپاه به عنوان یکی از نهاد های مخالف حکومت آمریکا در لیست قرار دارد. با این حال شرایطی هرچند پیچیده و زمان بر در پروسه مهاجرت با وجود پرونده خدمت سربازی در ارگان سپاه وجود داشته که برای اقدام برای مهاجرت به آمریکا باید حتما از طریق یک وکیل کاربلد و حرفه ای پشت سر گذاشته شود.
راحت ترین و سریع ترین راه مهاجرت به امریکا
راه های مهاجرت به آمریکا بسیار متنوع می باشد و به طبع هر کدام از این مسیرها زمان، هزینه و پروسه خاص خودشان را دارند و قطعا همه این مسیرها برای همه افراد مناسب نیستند و متقاضیان می بایست ابتدا با بررسی درست این مسیرها و شناخت کامل همه معایب و مزایای هر مسیر، بهترین و راحت ترین راه مهاجرت به آمریکا متناسب با وضعیت خود را انتخاب کنند اما به طور کلی یکی از بهترین و راحت ترین راه مهاجرت به آمریکا، مهاجرت کاری می باشد. علاوه بر اینکه هزینه بسیار اندکی برای این مسیر صرف خواهد شد، متقاضی حقوق دریافت خواهد کرد و پس از چند سال می تواند اقامت دائم آمریکا را اخذ نماید.
مدارک لازم برای مهاجرت به آمریکا
در مورد رایج ترین انواع ویزاهای تجاری، دانشجویی یا مسافرتی که ممکن است هنگام آمدن یا سفر به آمریکا به آن نیاز داشته باشید، بررسی مدارک لازم برای مهاجرت به آمریکا کاری مهم است. با توجه به نوع ویزای آمریکا شما ممکن است، مدارک لازم برای مهاجرت به آمریکا متفاوت باشد ولی مدارک مشترک در زیر لیست شده اند:
- دو قطعه عکس رنگی با پس زمینه سفید
- ارائه گواهی معاینه پزشکی
- پاسپورت معتبر با حداقل یک سال اعتبار
- پر کردن فرم DS-260
- گواهی ازدواج در صورت متاهل بودن
- نامه تمکن مالی
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
مدرک زبان برای مهاجرت به آمریکا
بسته به روش مهاجرتی نوع مدرک زبان برای مهاجرت به آمریکا متفاوت خواهد بود به عنوان مثال برای تحصیل در آمریکا معمولا آیلتس 5.5 تا 6.5 مورد نیاز بوده و برای سایر روش ها با توجه به اهمیت زبان در آن روش ممکن است آیلتس پایین تر یا بالاتر درخواست شود. برای قبولی در آزمون زبان انگلیسی و دریافت مدرک زبان، بسته به سطح فعلی انگلیسی خود، ممکن است نیاز به زمان و تلاش زیادی داشته باشید. به همین دلیل است که باید هر چه زودتر شروع به آماده سازی و تمرین کنید تا هنگام درخواست ویزای آمریکا با مشکل ارائه مدرک زبان روبرو نشوید.
دیدگاهتان را بنویسید