دانشنامه مهاجرت به آلمان
مهاجرت به آلمان
یکی از راه های اقامت دریافت ویزای تحصیلی است.تحصیل در آلمان رایگان است.بدونه محدودیت رشته.برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان مدرک زبان نیاز است حداقل نمره ی 6 ایکس.
آلمان نیاز ب نیروی کار دارد. از نظر اقتصادی و رفاهی یکی از بهترین کشورها بوده و تنوع رشته در آن بالا است.سیستم آموزشی عالی.
باید از آموزشگاه های آلمان یا دانشگاه ها پذیرش دریافت کنید.
مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی
1.پاسپورت
2.نامه ی معتبر از کالج المان
3.کارنامه دیپلم وترجمه ی کامل آن
4.پیش دانشگاهی
5.عکس پاسپورت 2قطعه
6.مدارک تمکن مالی و گردش حساب
7.فرمهای مخصوص درخواست ویزا
8.انگیزه نامه یا SOP
9.سوابق شغل گذشته
10.پرداخت هزینه ی ویزا
میتوانید زبان آلمانی و انگلیسی را مسلط شوید.
پس از اتمام تحصیل 18 ماه فرصت دارید که شغل مناسب پیدا کنید.
افرادی که یک سال در دانشگاه ایران در رشته ای تحصیل کرده اند با معدل بالای 16 برای ورود ب دانشگاه آلمان نیازی به گذراندن کالج ندارند.
چرا مهاجرت به آلمان
مهاجرت به آلمان به دلایلی همچون داشتن اقتصاد قوی و استانداردهای بالای زندگی گزینه مطلوبی برای مهاجران به حساب میآید و با روشهایی مانند مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری مانند جاب سیکر، مهاجرت سرمایه گذاری، استارتاپ و روش کارت شانس و مدارکی مانند پاسپورت معتبر و عدم سو سابقه و مدارک مورد نیاز دیگر به این کشور مهاجرت کرد.
راههای مهاجرت به آلمان کدامند؟
روشهای مهاجرت به آلمان متنوع هستند. از تصمیم برای تحصیل در این کشور گرفته تا راهاندازی یک کسبوکار؛ با هر هدفی که بخواهید به آلمان مهاجرت کنید، روش مناسبی برای شما وجود دارد! در ادامه، با متداولترین و مهمترین راههای مهاجرت به آلمان آشنا میشوید.
- مهاجرت کاری به آلمان
- مهاجرت تحصیلی به آلمان
- مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری
- مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی
- مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
- مهاجرت به آلمان از طریق تولد فرزند
- کارت شانس آلمان
1.مهاجرت به آلمان از طریق کار
اوایل سال 2022، اولاف شولتس (Olaf Scholz) – صدراعظم آلمان – اعلام کرد: این کشور برای کمبود نیروی کار و ایجاد تعادل اقتصادی، قصد دارد هرساله 400هزار مهاجرِ متخصص پذیرش کند! اگر مهارت و تخصص لازم را دارید و میخواهید مهاجرت کنید، این فرصت را از دست ندهید! با پر کردن فرم ارزیابی مهاجرت مشاوران میتوانند به صورت دقیق شما را راهنمایی کنند.
تنوع مشاغل و بازارِ کار، راحتیِ اخذ ویزا برای ایرانیان، حقوق و دستمزد بالا، شرایط سادۀ اخذ اقامت دائم و کیفیت بالای زندگی، همه از مزایای مهاجرت کاری به آلمان هستند.
انواع ویزای کار در آلمان
انواع مختلفی از ویزای کاری در آلمان وجود دارد که در 7 دسته به صورت زیر طبقهبندی شدهاند:
- بلوکارت (Blue card) اتحادیه اروپا: برای افراد بسیار ماهر و فارغ التحصیلان دانشگاهی با پیشنهاد کار در آلمان.
- ویزای کاری (Employement Visa): برای افراد با پیشنهاد کار در آلمان.
- ویزای جستجوی کار (Jobseeker Visa): افرادی که پیشنهاد شغلی ندارند و میخواهند از فرصت 6 ماهه یافتن شغل در آلمان استفاده کنند.
- Ausbildung Visa (ویزای آوسبیلدونگ): برای افرادی که دنبال یادگیری تخصصص هستند و در طول دوره میتوانند درآمد هم داشته باشند.
- کارت ICT: انتقال درون شرکتی (ICT) با پیشنهاد شغلی در آلمان برای شرکتهایی که در آلمان و ایران شعبه دارند.
- ویزای Au Pair:برای جوانانی است که میخواهند با یک خانواده میزبان در آلمان زندگی و کار کنند.
- ویزای خوداشتغالی و فریلنسری: برای افرادی که سرمایه و ایدهای تجاری برای پیاده سازی و اجرا دارند.
مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل
تحصیل، یکی از راحتترین راههای مهاجرت به آلمان است و سهم این روش درمقابل بقیه روشها چندسالی است که رشد سریعی داشته است. این اتفاق دلیل عجیبغریبی هم ندارد! آلمان یکی از ده کشور اصلی دانشجوپذیر در دنیاست3 و یکی از بهترین کشورهای اروپایی برای تحصیل شناخته میشود؛ هزینۀهای پایین و حتی در بعضی مواقع رایگان، تحصیل در دانشگاههای معتبر و امکان اخذ اقامت دائم از مهمترین مزایای تحصیل در آلمان است.
روشهایی که برای مهاجرت تحصیلی به آلمان وجود دارد شامل:
- ویزای تحصیلی آلمان (German Student Visa)
- ویزای متقاضی دانشجویی (German Student Applicant Visa)
- ویزای دوره زبان آلمانی (German Language Course Visa)
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان
شرایط ویزای تحصیلی آلمان عبارتند از:
- پاسپورت معتبر
- مدرک پذیرش در یک موسسه آموزشی آلمانی
- مدرکی مبنی بر حمایت مالی در طول مدت تحصیل، مانند صورت حساب بانکی یا بورسیه تحصیلی
- گواهی بیمه سلامت
- یک انگیزه نامه
- گواهی مهارت زبان معتبر (مانند آلمانی یا انگلیسی، بستگی به زبان آموزشی دانشگاه مورد نظر دارد)
این ویزا به شهروندان غیر اتحادیه اروپا (EU) اجازه میدهد تا به منظور تحصیل در دانشگاههای آلمان یا سایر مؤسسات آموزشی وارد آلمان شوند. برای درخواست ویزای تحصیلی آلمان، افراد باید ابتدا در یک برنامه تحصیلی در یک موسسه آلمانی پذیرفته شوند و سپس در کنسولگری یا سفارت آلمان در کشور خود برای دریافت ویزا اقدام کنند.
ویزای تحصیلی آلمان معمولاً تا مدتی که برنامه تحصیل فرد ادامه دارد معتبر است و به دارنده اجازه میدهد سالانه حداکثر 120 روز کامل یا 240 نیم روز در آلمان کار کند. ذکر این نکته ضروری است که ویزای تحصیلی آلمان مجوز کار نیست و برای کار بیش از روزهای مجاز معتبر نیست، دانشجویان باید برای مجوز کار اقدام کنند.
مقاطع تحصیلی در دانشگاههای آلمان
در دانشگاههای آلمان، معمولاً سه نوع مدرک وجود دارد:
- مدرک لیسانس (B.A یا B.Sc): مدرک لیسانس معمولاً پس از اتمام یک برنامه تحصیلی سه تا چهار ساله اعطا میشود و اولین گام به سمت یک شغل حرفهای در نظر گرفته میشود.
- مدرک کارشناسی ارشد (M.A یا M.Sc): مدرک کارشناسی ارشد معمولاً به دو سال تحصیل اضافی نیاز دارد و اغلب برای مشاغل خاص یا برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا مورد نیاز است.
- مدرک دکترا (Ph.D): برنامه Ph.D. بالاترین مدرکی است که میتوان در دانشگاه کسب کرد و پس از انجام تحقیقات اصلی و نگارش پایان نامه اعطا میشود.
دانشجویان بعد از تحصیل در آلمان، با این ویزاها میتوانند در این کشور بمانند!
پس از اتمام تحصیلات و داشتن شرایط خاص، دانشجویان بینالمللی ممکن است واجد شرایط درخواست ویزای جستجوی کار یا کارت آبی اتحادیه اروپا باشند که به آنها اجازه میدهد تا حداکثر 18 سال در آلمان بمانند تا به دنبال کار باشند. گزینههایی که وجود دارد به شرح زیر است:
- ویزای جستجوی کار: پس از اتمام تحصیل، دانشجویان بینالمللی واجد شرایط درخواست ویزای جستجوی کار هستند که به آنها اجازه میدهد تا حداکثر شش ماه برای جستجوی کار در آلمان بمانند. اگر فرد هنوز شغلی پیدا نکرده باشد، میتوان این ویزا را برای شش ماه دیگر تمدید کرد.
- کارت آبی اتحادیه اروپا: اگر دانشجویان بینالمللی یک پیشنهاد شغلی در آلمان با حقوق بالاتر از آستانه معین و مدرک معتبر داشته باشند، ممکن است واجد شرایط درخواست برای کارت آبی اتحادیه اروپا باشند. این کارت به دارنده اجازه میدهد تا حداکثر چهار سال در آلمان زندگی و کار کند و در صورت داشتن شرایط خاص قابل تمدید است.
- ویزای Skilled Worker: برای دانشجویانی که دارای مدرک معتبر و پیشنهاد شغلی در یک حرفه خاص هستند، میتوانند برای ویزای Skilled Worker درخواست دهند.
- اقامت دائم: پس از پنج سال زندگی در آلمان و داشتن شرایط خاص، دانشجویان بینالمللی ممکن است واجد شرایط درخواست اقامت دائم باشند.
ذکر این نکته ضروری است که روند و الزامات هر یک از این گزینهها ممکن است متفاوت باشد و توصیه میشود برای اطلاعات بیشتر با کنسولگری یا سفارت آلمان مشورت کنید. علاوه بر این، بازار کار آلمان بسیار رقابتی است، بنابراین دانشجویان بینالمللی باید زودتر آماده شوند. همچنین ایجاد یک شبکه حرفهای و یادگیری زبان آلمانی را برای افزایش شانس خود برای یافتن شغل آغاز کنند.
مدرک و سطح زبان مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان چیست؟
اکثر راههای مهاجرت به آلمان نیازمند دانش زبان هستند.در بعضی روشها هم داشتن یا نداشتن مدرک زبان آلمانی، نوع آن و سطح آن را اداره مهاجرت و سفارت تعیین نمیکند. مثلاً برای ویزای کاری، کارفرما و صادرکنندۀ جابآفر تعیینکننده این موضوع است؛ یا برای ویزای تحصیلی، دانشگاه مدنظر تعیینکننده است.
سطح زبان مورد نیاز برای رفتن به آلمان را بهطور خلاصه در جدول زیر آوردهایم:
سطح زبان آلمانی مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان | |
ویزای کاری?? | بسته به کارفرما (معمولاً B1) |
ویزای جستجوی کار (Job Seeker)? | B1 |
ویزای کارآموزی و انترنی ???? | B1 یا B2 |
ویزای خوداشتغالی?️ | نامشخص |
بلوکارت? | نامشخص |
ویزای تحصیلی ? | بسته به دانشگاه (معمولاً B2 یا 6.5 آیلتس) |
یادتان نرود که موارد بالا، دانش زبان موردنیاز برای گرفتن ویزای آلمان هستند. برای گرفتن اقامت دائم و شهروندی، ممکن است سطح زبان موردنیاز با این موارد متفاوت باشد.
مروری بر فرهنگ آلمان
آلمان کشور متفکران و شاعران که این روزها با اقتصاد قدرتمندش نیزشناخته شده است. این کشور به علت همسایگی و همزبانی با کشورهایی مانند اتریش و سوئیس فرهنگ و سنت های مشترکی دارند. در نگاه اول آلمانیها منطقی و بسیار قانون مند به نظر میآیند. مردم این کشوراز مهاجران و ساکنین انتظار دارند که به نظم و ساختارجامعه احترام بگذارند. مثلا در محل کار و هر رویداد اجتماعی مهم به موقع حاضر شوند و از قوانینی که منافع اجتماعی دارند پیروی کنند.
شاید جالب باشد بدانید که این مردم به ظاهر سرد برای خانواده و ارزشهای آن احترام بسیاری قائل هستند و اغلب در جشن ها و تعطیلات دور هم جمع می شوند، حتی با همسایگان خود در ارتباطند.
فرهنگ آلمانی در طول هزاران سال شکل گرفته است. این کشوردر ابتدا یک کشور بت پرست و سپس مقر مهمی برای امپراتوری روم بود. همچنین این کشورزادگاه پروتستان بوده است، و این روزها مسیحیان، کاتولیکها و مسلمانان با خوشحالی کنار هم در آلمان زندگی میکنند.
بخش مهمی از فرهنگ این کشور پرجمعیت غذا، نوشیدنی و فعالیتهایی است که در تعطیلات وجود دارد. سوسیس خوشمزه، پیادهروی، موسیقی محلی سنتی “اوم پاه” و برنامه ریزی برای تعطیلات بخش مهمی از هویت این کشور به حساب میآیند.
در سالهای اخیر، آلمانیها برای جامعه چندفرهنگی ارزش بیشتری قائل شدهاند واز آن طرف دولت هم ورود مهاجران به این کشور را افزایش داده است. در حال حاضر زندگی مسالمت آمیز مهاجران در کنار مردم آلمان ادامه دارد.
زندگی در آلمان برای مهاجران
مردم آلمان برخلاف ظاهر سردو خشکشان، نهایت احترام را به مهاجرین میگذارند. آلمانیها روحیه نژادپرستی ندارند و همین موضوع باعث شده مهاجران به راحتی در این کشور کار و زندگی کنند. اما شاید بهعنوان مهاجر با روود به این کشور دچار مشکلاتی هم بشوید. بههرحال جدایی از کشور مادری در روزهای اول مهاجرت همراه با شوک و ناراحتی است. ضمن اینکه شاید مشکلاتتان با ندانستن زبان آلمانی بدتر هم بشود.
برای کار و زندگی در کشور آلمان لازم است که حداقل تا سطح B1 زبان آلمانی را بدانید. در غیر این صورت با مشکلات زیادی مواجه میشوید. فراموش نکنید که برای زندگی راحت در این کشور، دانستن زبان انگلیسی کافی نیست! پس حتما برای تقویت زبان آلمانی خود وقت بگذارید.
از طرفی کشور آلمان مالیات سنگینی از شهروندان میگیرد. بههمین دلیل شاید در یکی دو سال اول مهاجرت به کشور آلمان، پرداخت این مالیات برای شما سخت باشد. اما مزایای زیادی مانند بیمه خدمات درمانی رایگان، وامهای زیر دو درصد برای خرید خانه و خودرو هم دارد.
شرایط گرفتن اقامت آلمان چیست؟
اقامت در آلمان به دو نوع اقامت موقت (Temporary Resident Permit) و اقامت دائم (Settlement Permit) تقسیمبندی میشود. اقامت موقت همان مجوزِ رفتن به آلمان است که در قالب ویزا، بلوکارت یا مجوز دیگری به شما داده میشود.
بعد از چند سال زندگی در آلمان و داشتن شرایط مدنظر، اقامت دائم به شما داده میشود. شرایط کلی این موارد هستند:
- داشتن اقامت موقت آلمان برای مدت حداقل 5 سال
- توانایی تأمین مایحتاج زندگی برای خود و خانوادتان
- داشتن دانش زبان آلمانی و ارائه مدرک در سطح A2
- پرداخت حداقل 60 ماه بیمۀ بازنشستگی در آلمان
- داشتن خانه و محلی برای زندگی خود و خانوادتان (استاندارد خانه و متراژ به ایالت محل زندگی بستگی دارد)
- گذراندن دورۀ آموزشی سازگاری با فرهنگ آلمانی یا Integration course (دورۀ آموزش زبان و فرهنگ آلمانی)
- نداشتن سابقۀ کیفری و جُرم در آلمان
در آخرین اخبار مهاجرتی که دولت آلمان منتشر کرده، افراد با اخذ اقامت دائم و شهروندی آلمان میتوانند 2 پاسپورت داشته باشند (پاسپورت ایرانی و آلمانی). همچنین این امکان برای فرزندانی که از پدر مادر ایرانی در آلمان متولد میشوند هم صادق است.
نکته خیلی مهم این است که موارد بالا، شرایط عمومی گرفتن اقامت دائم آلمان است. اگر بهعنوان نیروی متخصص، دانشجو، پناهنده، سرمایهگذار، کارمند دولتی و همسر یا فرزند یک تبعۀ آلمانی به این کشور رفتهاید، شرایط برای شما متفاوت است. شرایط را برای همۀ این گروهها بههمراه روشهای گرفتن اقامت و اطلاعات مفید دیگر در مطلب اقامت آلمان توضیح دادهایم.
دیدگاهتان را بنویسید