۴۰ تا از مهمترین قواعد رفتاری در فرهنگ انگلیسی زبان ها که باید بدانید! – بخش اول
این مقاله در مورد ویژگی های زبان بدن در کشورهای انگلیسی زبان مانند اظهار محبت کردن به صورت عمومی، تماس های فیزیکی، نزدیک شدن به دیگران می باشد. برخی از این حرکات ممکن است کسانی که از کشورهای دیگر به این کشورها آمده اند را سردرگم کند.
دست دادن در کشورهای انگلیسی زبان
در کشورهایی که دست دادن امری نرمال محسوب می شود، الگوی کلی به این شکل است که مردمی که دور از هم زندگی می کنند و در مناطق روستایی ساکن هستند، هنگام دست دادن بدن های شان کمی بیشتر از هم فاصله دارد. این به آن معناست که شما برای دست دادن؛ باید بازوی خود را به سمت فردی که با وی دست می دهید کشیده و بدن خود را کمی به سمت او خم کنید. این الگو نیز تا حدودی در انگلستان صحیح است، اما در کشورهای انگلیسی زبان حتی مردمی که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند، هنگام دست دادن، بدن هایشان از هم فاصله بیشتری دارد و برای دست دادن کمی بدن خود را به جلو متمایل می کنند.
به جز زمانی که از دیدن فردی هیجان زده و احساساتی می شوید، دست دادن در حالت های عادی در انگلیس باید کوتاه باشد، به طوری که معمولاً دست ها سه بار بالا و پایین می رود. زمان هایی وجود دارد که دست دادن را می توان کوتاه تر انجام داد و فقط یک بار دست ها بالا و پایین می رود، برای مثال وقتی که شما گروه زیادی از افراد را می بینید که باید با همه شان دست بدهید و یا زمانی که بعد از تمام شدن جلسه ای دوباره در انتها دست می دهید. به طور کلی خیلی کوتاه شدن دست دادن بهتر از خیلی طولانی شدن آن می باشد. در حقیقت، دست دادن به مدت طولانی و یا بیش از حد بالا و پایین بردن دست ها، نشان دهنده عدم مهارت های اجتماعی است که در کشورهای انگلیسی زبان در شخصیت های کمدی استفاده می شود.
قدرت دست دادن از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ هم دست دادن بسیار محکم و هم دست دادن خیلی ضعیف جنبه ی منفی دارد. برای مثال، نحوه ی دست دادن امریکایی ها برای انگلیسی ها بسیار محکم تلقی می شود و گاهی اوقات این حرکت را به پای خشونت و جاه طلبی امریکایی ها می گذارند.
در انگلیس هنگام دست دادن؛ به جز دست راست از هر تماس فیزیکی دیگری اجتناب می کنند، برای مثال دست چپ اصلاً استفاده نمی شود. همچنین در آغوش گرفتن هم زمان خیلی به ندرت اتفاق می افتد. در کشورهای انگلیسی زبان، گرفتن ساعد شخص دیگر هنگام دست دادن معمولاً به این معنی است که: ” دیدار شما برای من واقعاً مایه ی افتخار است ” یا ” من همیشه مدیون شما هستم ” و تنها به زمانی اختصاص دارد که شخصی را ملاقات کنید که نقشی مانند قهرمان زندگی شما داشته است.
دست زدن به شانه افراد هنگام دست دادن؛ به نوعی معنای تسلی دادن بعد از یک اتفاق خیلی تلخ است و مثلاً می تواند به این معنا باشد: ” آیا بعد از دست دادن همسرتان؛ بهتر شده اید؟ ” از این رو این حرکت هم به ندرت اتفاق می افتد. برای اکثر مردم کشورهای انگلیسی زبان تماس اضافه هنگام دست دادن (که برخی امریکایی ها انجام می دهند) بدترین چیز ممکن است، چرا که تماس های فیزیکی اضافی برای مردم انگلستان آزار دهنده است و آنها این طور فکر می کنند که نشان دادن شور و هیجان بیش از حد، زمانی که با موقعیت فعلی / یا احساسات واقعی تان سنخیتی ندارد؛ می تواند ریاکارانه باشد.
دقت کنید نگه داشتن دست فرد مقابل هنگام دست دادن با هر دو دست؛ نه در امریکا و نه در انگلستان انجام نمی شود.
مردم کشورهای انگلیسی زبان معمولاً زمانی به دست دادن تمایل نشان می دهند که فردی را برای بار اول ببینند و با وی آشنا بشوند که دست دادن معمولاً با جمله ” از آشنایی شما خوشوقتم ” همراه می شود. یا این که فردی را برای مدت طولانی ندیده باشند که با جمله ی “از دیدن دوباره شما خوشحال شدم ” همراه می شود؛ اما برای دیدار روز بعد؛ بالا بردن ابروهایتان و کف دست راست برای گفتن ” سلام ” کفایت می کند. همچنین در موقعیت های خیلی غیر رسمی و/ یا زمانی که تعداد زیادی از افراد را ملاقات می کنند، دست دادن را زیاده روی و/یا اتلاف وقت می دانند.
مردم همچنین زمانی که خرید و فروش و معامله ای انجام می دهند نیز با یکدیگر دست می دهند (درحالی که می گویند: عالی است، من هم موافقم)؛ و این نوع ملاقات های موفقیت آمیز معمولاً با جملاتی مانند ” متشکرم، معامله ی بسیار سازنده ای بود ” به پایان می رسد. برخی از افراد معمولاً هنگام خداحافظی دست می دهند.
به طور خلاصه، اشتباهات معمول که ممکن است حین دست دادن با کشورهای انگلیسی زبانیی ها مرتکب شوید در ادامه لیست کرده ایم؛ در واقع موقعیت هایی که با انجام آنها دید منفی در مخاطب تان ایجاد می کنید:
- دست دادن خیلی ضعیف و آرام
- نگه دشتن دست افراد یا شانه آنها با دست چپ تان در هنگام دست دادن
- دست دادن به مدت خیلی طولانی
- دست طرف مقابل را بیش از حد بالا و پایین بردن
- دست دادن با قدرت بیش از حد
- دست دادن با دست چپ
- نزدیک شدن بیش از حد به فردی که با وی دست می دهید
- تکان دادن دست افراد به روش غیر معمول
نمایش فیزیکی محبت در کشورهای انگلیسی زبان
انگلیسی زبان ها به مردمی سرد، بی احساس و درونگرا معروف هستند، از این رو وقتی خارجی ها در خیابان های لندن می بینند که دو نفر دست هم را گرفته اند، هم را در آغوش گرفته اند، یک دیگر را می بوسند و … تعجب می کنند. در برخی موارد ابراز محبت زوج ها ممکن است از این مرحله فراتر برود و در گوشه ای از خیابان؛ کلاب ها و … مشاهده شوند (اگر چه این کار معمولاً از جوانان بی تجربه و مست ها سر می زند و به طور کلی ممنوع است)
هرچند در حالت معمول، این که در مکان های عمومی هنگام سلام و خداحافظی همسرتان را ببوسید؛ دست هم را بگیرید، یا هنگامی که کنار هم نشسته اید دست در شانه هم بیندازید معمولاً از طرف مردم نادیده گرفته می شود و عادی است. البته این نوع ابراز علاقه بین دو هم جنس ممکن است در شهرهای کوچک و حومه ی شهرها توجه دیگران را به خود جلب کند.
گرفتن دست دیگران در کشورهای انگلیسی زبان
تمام ابراز علاقه های فیزیکی که ذکر شد، از جمله گرفتن دست فرد مقابل، در کشورهای انگلیسی زبان فقط به همسر/ نامزد/ دوست دختر/دوست پسرتان محدود می شود. به جز این موارد؛ تنها زمانی یک فرد در انگلستان دست کسی را می گیرد که او بچه ی کوچکی باشد. در حالی که در بقیه کشورها ممکن است افراد یک خانواده یا دوستان در حین قدم زدن؛ دست یا بازوی یکدیگر را بگیرند. در کشورهای انگلیسی زبان مورد استثناء دیگر زمانی است که با سالمندان یا افرادی که مشکل بینایی و حرکتی دارند، مواجه شویم. در این حالت می توان دست وی را گرفت و تا مسیری به او کمک کرد.
دیدگاهتان را بنویسید