مصاحبه کاری به انگلیسی (آموزش سوال و جواب های رایج) – بخش دوم
۵-نقاط ضعف خود را توضیح دهید
- what are your Weaknesess یا Tell us about your weak points?
شاید به نظرتان اصلاً عقلانی نباشد که بخواهید ضعف های خود را در مصاحبه توضیح دهید اما اصلاً این گونه نیست. این که به محدودیت ها و ضعف های شخصی خود آگاه باشید و بتوانید آن ها را در مصاحبه شغلی توضیح دهید، نشان دهنده صداقت و اعتماد بیشتر طرف مقابل به شماست . پس از جملات زیر استفاده کنید که کمک کننده خواهند بود:
- I always try to solve my own problems instead of asking a colleague who might know the answer به جای این که از همکارانم بخواهم پاسخ یک مسئله را برایم پیدا کنند، همیشه سعی می کنم خودم مسائل را حل کنم
- I become nervous when … زمانی نگران می شوم که
- Sometimes I have trouble delegating duties to others گاهی اوقات با سپردن کار به دیگران مسئله دارم
۶-چه تجربیاتی دارید؟
- Tell us about your experiences یا what are your experiences?
قطعاً سوالاتی درمورد تجربه کاری شما پرسیده می شود. مثلاً این که : ” کمی در مورد پیش زمینه تخصصی تان برایمان توضیح دهید.” در چنین مواردی می توانید پاسخ های خود را با استفاده از عبارات زیر شروع کنید:
- I have four years of experience as a … چهار سال تجربه … دارم
- I’ve worked in retail for six years and was promoted to manager in my second year شش سال به صورت خرده فروشی کار کردم و در سال دوم به جایگاه مدیریت ارتقا پیدا کردم
- I studied at the University of XX (if you haven’t had any work experience yet you can talk about your studies) در دانشگاه XX درس خواندم (اگر هیچ سابقه کاری در گذشته ندارید، می توانید در مورد تحصیلات تان صحبت کنید)
- I worked for XX as a … در XX به عنوان … کار کرده ام
۷-در پنج سال آینده خودتان را در چه جایگاهی می بینید؟
- where do you imagine yourself in the next 5 years? یا what position do you expect from yourself in the next 5 years?
کارفرما معمولاً به دنبال شخصی است که بلند پرواز باشد و بداند که چگونه باید برای هر مشکلی در زمینه کاری راه حل پیدا کند. بنابراین احتمالاً از شما پرسیده می شود در ۵ سال آینده خودتان را در چه جایگاهی می بینید یا اهداف شغلی شما چیست یا در ۳ الی ۴ ماه بعد قرار است چه کاری انجام دهید یا این که دوست دارید در ۳۰ روز اول شغل جدیدتان چه اتفاقی بیفتد؟ پاسخ به این سوالات شخصی است اما می توانید انگیزه خود را با استفاده از جملات زیر شروع کنید:
- I’m aiming to improve my skills as a … هدفم اینه که مهارت هایی مثل … را در خودم رشد بدم
- I want to boost my career می خوام شغلم رو گسترش بدم
- I believe your company is an important player in its industry فکر می کنم که شرکت شما در حوزه صنعت ، عضو مهمی باشه
- I feel my skills set is a perfect fit for your team and I can contribute by … فکر می کنم که مهارت های من مناسب گروه شما باشه و می تونم در … همکاری بکنم
۸-در مورد شرکت ما چه اطلاعاتی دارید؟
- What information do you have about or company? یا What do you know about our company?
مصاحبه کننده با پرسیدن این سوال می خواهد بفهمد که شما تا چه حد علاقه مند هستید که در شرکت آن ها کار کنید. همچنین می خواهد سطح اطلاعاتی که قبل از درخواست شغلی جمع آوری کرده اید را بسنجد. پاسخ ها فقط نباید محدود به نمونه هایی باشد که در این وبسایت مثال زده ایم اما می تواند نشان دهنده چیزهای بیشتری باشد. مثلاً باید بفهمید که رقیبان اصلی شما چه کسانی هستند. استراتژی های بازاریابی در آن ها چگونه است یا چیزهایی در مورد نوع کاری کمپانی پیدا کنید. در این قسمت تعدادی از عبارات کاربردی را به شما معرفی می کنیم:
- Your company has proven to be … شرکت شما ثابت کرده که
- The company is famous for … شرکت شما معروفه چون
۹-تمایل دارید چقدر حقوق بگیرید؟
- What Salary Are You Seeking? یا Tell me about your salary expectation?
سوالات در مورد حقوق و دریافتی ها، بخشی از این مکالمه خواهد بود. “دوست دارید چقدر دریافتی داشته باشید؟” آن ها دقیقاً به این نکته اشاره می کنند، نکته ای که احتمالاً شما بیشتر دوست دارید در موردش اطلاعات کسب کنید .جملاتی که برای پاسخ استفاده می کنید، می تواند مانند موارد زیر باشد:
- I’ll need information about the job responsibilities before we can discuss the salary قبل از این که در مورد حقوق صحبت کنیم، دوست دارم راجع به مسئولیت شغلی اطلاعات داشته باشم
- I’m sure that your company offers a fair, competitive salary for someone with my experience مطمئنم که شرکت شما یک حقوق منصفانه و رقابتی رو برای کسی با تجربه کاری من پیشنهاد میده
- My salary expectations are in line with my qualifications and education انتظارات من در مورد حقوقم در حد کیفیت کار و تحصیلاتیه که دارم
۱۰-آیا مورد دیگری هست که بخواهید در موردش صحبت کنید؟
- Is there anything else you’d like to talk about? یا is there any thining else to share with us?
در این نقطه خاص در مصاحبه ممکن است از شما پرسیده شود، که آیا سوالی دارید یا می خواهید اطلاعات بیشتری داشته باشید؟ آیا چیزی هست که بخواهید به این بحث اضافه کنید ؟ برای پاسخ به این سوال نباید به یک جواب ساده ” خیر ” اکتفا کنید. زیرا ممکن است وجهه خوبی نداشته باشد و به نظر بیاید که علاقه مند به گفتگو نیستید. در مقابل می توانید چند سوال آماده کنید، مانند نمونه های زیر:
- How soon do you expect to make a decision? چقدر طول می کشه که تصمیم بگیرین؟
- Do you have a training and development program? آیا برنامه آموزشی در نظر دارین؟
۶ نکته تکمیلی
۱- در مورد کمپانی و همچنین زبان انگلیسی آن ها تحقیق کنید
قطعا هر مصاحبه کننده از شما می پرسد که یکی از مهمترین چیزهایی که در مورد این کمپانی پیدا کردید، و به آن سر زدید، چه بود؟ این تحقیقات قبل از مصاحبه بسیار مهم تر از چیزی هستند که فکر کنید. زیرا به شما اجازه می دهد که کلمات استفاده شده و مورد نیاز را یاد بگیرید و از آن ها در مصاحبه استفاده کنید.
هر کمپانی لهجه مخصوص به خودش را در زبان انگلیسی صحبت می کند و ترجیحاً کلمات و عبارات خاصی را بیش از بقیه استفاده می کند. چیزی که مصاحبه کنندگان در یک کمپانی به عنوان رفتار کلیدی به آن اشاره می کنند، می تواند طرز فکر شغلی و تخصصی ما را نشان دهد.
مثلاً ممکن است یک استارتاپ مربوط به تکنولوژی در مورد مشتریان از لغت client استفاده کند و یک استارتاپ دیگر از لغت customer استفاده کند. مطالعه کردن در مورد مرتبط ترین بخش های وبسایت هر کمپانی و در حقیقت، پیشنهاد شغلی به شما اجازه می دهد که عبارات انگلیسی ترجیحی را از آن سازمان ببینید. همچنین به شما کمک می کند که فرد مصاحبه کننده را به دلیل فهم کامل جملاتش، مخصوصاً کلمات مخفف مربوط به کمپانی متعجب و شگفت زده کنید.
۲- به این فکر کنید که چگونه مثال های خود را به زبان انگلیسی بیان کنید
مصاحبه کنندگان عاشق داستان هستند. زمانی که سوالی مانند این را می پرسد که ” آیا دوست دارید که یکی از افراد این تیم باشید ؟” نمی خواهند که پاسخ مبهم از شما دریافت کنند و شما بگویید که چقدر با دیگران عالی رفتار می کنید. آن ها می خواهند یک نمونه بارز و دقیق در مورد زمانی را مثال بزنید که در یک کار تیمی و گروهی حضور داشتید و دستاوردی را رقم زدید.
همچنین آماده کردن مثال ها قبل از مصاحبه در مورد داستان هایی که قرار است تعریف کنید، کمک کننده است و شما فرصت این را دارید که در مورد لغات انگلیسی ضروری جستجو کنید. البته نمی توان دقیقاً سوالاتی را که از شما پرسیده می شود را حدس زد اما حداقل می توانید نمونه هایی از این سوالات را که در مورد تجربه کاری خودتان است و دوست دارید در موردش صحبت کنید را به زبان انگلیسی با خودتان تمرین کنید.
مثال هایی را انتخاب کنید که در آن خوب به نظر می رسید و به موقعیت و جایگاه شغلی که برایش درخواست داده اید ، مربوط است. پس حتماً با ۵ الی ۸ نمونه واضح مثال در ذهن تان وارد مصاحبه شوید. سپس برای هر سوال سعی کنید پاسخ خود را کمی بسط بدهید و در لحظه تصمیم بگیرید که کدام مثال برای کدام سوال مناسب تر است و سپس سعی کنید با تحقیق کردن از قبل در مورد آن صحبت کنید.
۳- خودتان را گم نکنید و هول نشوید
استرس مصاحبه باعث می شود که رشته افکار از دست شما در برود. انجام دادن مصاحبه زبان انگلیسی مهم تر از همه نیازمند گوش دادن با دقت به سوالات است تا بتوانید پاسخ های مرتبطی داشته باشید. شب قبل از مصاحبه می توانید سوالات را با پیشنهادات ساده بررسی کنید و سعی کنید راه های ریلکس کردن را یاد بگیرید. در روز مصاحبه سعی کنید از قبل کمی انگلیسی صحبت کنید تا گرم شوید ( در حالت ایده آل بهتر است این کار را با شخص دیگر انجام دهید یا مثلاً در حمام با خودتان صحبت کنید ). و فراموش نکنید که قدرت گوش دادن به پادکست های ریلکسیشن و یا موزیک های آرامش بخش قطعاً در مصاحبه شما تاثیر مثبت دارد.
۴- پاسخ ها را در سوالات نمونه مصاحبه تمرین کنید
مصاحبه شغلی می تواند خیلی ترسناک باشد اما نباید جا بزنید. قرار نیست که جراحی مغز کنید! بسیاری از موضوعات از قبل قابل پیش بینی هستند. یعنی می توانید خودتان را برای پاسخ به سوالات معمولی که معمولاً در مصاحبه های زبان انگلیسی پرسیده می شوند، آماده کنید. البته مصاحبه کننده ممکن است سوالات دیگری هم بپرسد اما به این منظور نیست که خودتان را ببازید و یا سوالی را بدون پاسخ باقی بگذارید. سعی کنید سوالات ساده را با یک جواب واضح و مشخص آماده کنید. در حالت ایده آل از فرمت star هم استفاده کنید که در مراحل قبل توضیح دادیم. فقط پاسخ آن را در ذهنتان تمرین نکنید، بلکه آن ها را با صدای بلند بیان کنید.
دانشجویانی را در این زمینه مشاهده کرده ام که متوجه کمبود یادگیری لغات ضروری در یک حوزه خاص در خودشان نیستند تا این که شروع به صحبت کردن می کنند. اگر شما هم دوستی دارید که می تواند به پاسخ های نمونه شما گوش دهد، بسیار عالی است. در غیر این صورت سعی کنید به سادگی با صدای بلند با خودتان در منزل صحبت کنید یا حتی صدای خودتان را در گوشی موبایل ضبط کنید و سپس دوباره به آن گوش دهید و روی تک تک جملات و تلفظ تان تمرکز کنید.
۵- نت برداری کنید (اختیاری)
برای این که مراحل بالا را کامل کنید، احتمالاً ایده مناسب این است که بعضی از جملات را روی برگه بنویسید. بسیاری از شرکت ها نه تنها به شما اجازه می دهند که به نت های خود در طول مصاحبه نگاه کنید، بلکه شما را تشویق به این کار هم می کنند. یکی از مصاحبه کنندگان اخیراً به من اعلام کرد که اگر یک فرد هنگام مصاحبه با خودش نت و نوشته همراه داشته باشد، علامت خوبی است و نشان دهنده این است که واقعا به این جایگاه شغلی علاقه دارد و می خواهد برایش تلاش کند.
پس در طول مصاحبه با نگاه انداختن به نکات ساده کلیدی کمک کنید تا بتوانید آمادگی بیشتری هنگام مصاحبه به زبان غیر بومی خود داشته باشید . شاید انجام این کار برای مصاحبه های خیلی رسمی مناسب نباشد اما برای مصاحبه های معمولی، چرا که نه ؟ زمانی که فرد مصاحبه کننده اجازه دهد که از نت های خود استفاده کنید، پس چرا از این امکان برای بهترین مصاحبه انگلیسی خود استفاده نکنید ؟
۶- در مورد عبارات کاربردی فکر کنید
روش جستجوی سریع در گوگل به شما عبارات کاربردی را برای مصاحبه شغلی نشان می دهد. می توانید تصمیم بگیرید که کدام عبارات برای بخش خاصی از مصاحبه مناسب هستند و سعی کنید تصویر سازی انجام دهید. در این قسمت پنج اصطلاح / کلمه به شما معرفی می کنیم که شخص خود من به عنوان مصاحبه کننده آن ها را جذاب می دانم.
:Talk somebody through something این فعل دو قسمتی به این معناست که جزئیات چیزی را توضیح دهید. مصاحبه کنندگان زیاد از این فعل استفاده می کنند ( مثلا ?Can you talk us through your Sales experience یا می تونی در مورد تجربه ات از فروش کمی بیشتر توضیح بدی؟) که معمولا می توانید پاسخ های خوبی برایش داشته باشید.
مصاحبه کننده:
- Tell us about a time when you provided good customer service در مورد زمانی صحبت کن که خدمات خوبی به مشتری دادی
مصاحبه شونده
- Ok. I’m going to talk you through an experience that I had when I had just started working as a Project Manager … بسیار خب. می خوام کمی جزئی تر راجع به اولین تجربم حین شروع پست مدیریت یک پروژه صحبت کنم
Liaise with: این اصلاح به معنای عمل یا فعالیتی است که به نقطه ارتباطی خاص بین افراد جداگانه یا در یک گروه مرتبط است. زمانی که می خواهید روی یک مهارت ارتباطی خاص در خودتان تمرکز کنید، می توانید از این اصطلاح استفاده کنید.
- When I was working in the billing department I needed to liaise with the Finance team and our many suppliers. زمانی که در سازمان مالیات کار می کردم، نیاز داشتم که با تیم مالی خیلی از تهیه کنندگان در ارتباط باشم
Background: بدون شک این لغت ، مناسب ترین لغت برای استفاده در مورد سابقه شغلی یا حتی مطالعات تان در گذشته است. این کلمه به عنوان بخشی از اصطلاح “have a background in …” استفاده می شود.
- As you can see from my CV, I have a background in Social Work and I’ve been able to transfer a lot of those skills to the Human Resources sector. همان طور که در رزومه هم ملاحظه کردید ، من در حوزه کار اجتماعی پیش زمینه و سابقه دارم و می توانم بسیاری از این مهارت هارو در بخش منابع انسانی به کار بگیرم
Savvy: این صفت به معنای این است که شما اطلاعات تخصصی در یک حوزه خاص دارید و می توانید از این اطلاعات در یک راه کاربردی استفاده کنید . این کلمه معمولا همراه با یک اسم یا قید می آید.
- When I started working in Accounts, I realised that I needed to be really tech-savvy so I did a short course in spreadsheet development.
زمانی که به عنوان حسابدار شروع به کار کردم، متوجه شدم که باید در زمینه تکنولوژی هم خوب عمل کنم، به همین دلیل یک دوره کوتاه برای ارتقای سطح Spreadsheet گذروندم.
- I think a big part of working in Marketing is to be financially-savvy so that you can make the most out of your budget.
فکر می کنم بخش بزرگی از فعالیت در زمینه مارکتینگ ، اینه که فهم مالی خوبی داشته باشی ، تا بتونی از بودجه حداکثر استفاده رو بکنی.
A good fit: احتمالا حدس زده باشید که این اصطلاح به معنای این است که برای نیازمندی های یک موقعیت شغلی مناسب هستید.
مصاحبه کننده:
- Why should we hire you? چرا باید شما را استخدام کنیم؟
مصاحبه شونده:
- Well, I think the combination of my personal qualities and my professional background are quite unique and so they’d make me a really good fit for the role.
خب، فکر می کنم ترکیبی از استعداد های شخصی و سابقه تخصصی ام به اندازه کافی منحصربفرد باشه و منو برای این جایگاه مناسب کنه.
نتیجه گیری
تحقیق کنید و زبان انگلیسی که می خواهید، صحبت کنید را آماده کنید، ایده های خود را از یک راه ساختاربندی شده و آرامش بخش بیان کنید. و اگر می توانید به خودتان یادآوری کنید که هم شما و هم سطح زبان انگلیسی تان برای مصاحبه شغلی به اندازه کافی خوب است . موفق باشید!
دیدگاهتان را بنویسید