بهترین روش های یادگیری سریع و اصولی زبان عربی
این راهکارها برگرفته از مطالعات انجام شده توسط وبسایت های معتبر آموزشی Wikihow و Firdaous می باشد. نتایج این روش ها آنگونه که شواهد نشان می دهد یادگیری بسیار سریع تر زبان عربی است.
به این دلیل که زبان عربی به زبان مادری ما یعنی فارسی نزدیک است و کلمات مختلفی از عربی به فارسی وارد شده اند، یادگیری لغات برای ما ایرانی ها، از کشورهای مثلا انگلیسی زبان راحت تر است. خب زبان عربی یک سری تفاوت های ساختاری با فارسی و دیگر زبان ها دارد. روش های موثر زیر می توانند یادگیری شما را آسان تر کنند.
جملات و کلمات پرکاربرد زبان عربی را یاد بگیرید
اگر در اینترنت برای عبارات پرکاربرد زبان عربی جستجو کنید نتایج زیادی خواهید یافت. لیست هایی مثل : آموزش بیش از ۱۰۰ لغت و جمله پرکاربرد عربی هر چند وبسایت های فارسی زبان سرشار از اشتباهات مختلف هستند. پس در اولین گام توصیه می کنیم بدنبال این لغات در وبسایت های فارسی زبان نباشید یا اینکه این لغات را در انتشارات و کتاب های معتبر پیدا کنید. مثلا عبارات و کلمات مخصوص سلام و احوالپرسی یا مخصوص خرید و … را آنقدر تمرین کنید که اصطلاحا در بدنتان جا بیفتد.
بهترین مرجع آموزش عربی را در اختیار دارید
بله درست است، قرآن. این کتاب کامل ترین کتاب نوشته شده است که نقصی در ساختار عربی آن پیدا نمی کنید. ضمنا انتشارات مختلفی در ایران وجود دارند که کتاب های عربی دست اول جهانی را به فارسی ترجمه کرده اند و در اختیار شما گذاشته اند. برای آموزش زبان عربی نیازی به وقت تلف کردن در کلاس حضوری ندارید. از طرف دیگر وبسایت های موجود زبان روسی را بصورت غیر اصولی و ناقص آموزش می دهند.
۳-از متن ها برای یادگیری بهتر لغات زبان عربی استفاده کنید
همانگونه که در آموزش زبان انگلیسی هم اشاره کردیم، برای یادگیری بهتر لغات زبان های جدید بایستی اولا یک فلش کارت یا هر چیزی که معمولا همراه شماست تهیه کنید. یک فضای خالی کنار این لغات بگذارید تا بعدا توضیحات لازم را اضافه کنید. سپس شکل های مختلف اسم و فعل و قید کلمه را بنویسید و نهایتا آن را در یک جمله قرار بدهید و یاد بگیرید. کلمات را به تنهایی حفظ نکنید (آب در هاون کوبیدن است!)
لغاتی پیدا کنید که در فارسی هم موجود باشند
- عربی هم مانند بسیاری از لغت واژه های خود را از زبان های دیگر قرض گرفته است: مؤمن، مسئول، قرآن، تأکید
- در پایان بعضی از کلمات عربی نیز تنوین «اً» به کار میرود که به صورت «ن» تلفّظ میشود: مثلاً (مثلن)- لطفاً (لطفن)
- بعضی از کلمات عربی که وارد زبان فارسی شدهاند در پایان خود «یٰ» دارند که به صورت «ا» تلفّظ میشود: عیسی (عیسی)- کبری (کبرا)- عظمی (عظمی)- هوی (هوا)
- تشدید «ّ» از ویژگیهای زبان عربی است و معمولاً در کلمات عربی استفاده میشود.
- یکی از ویژگیهای کلمات عربی وجود کلمات هم خانوادهٔ واژگان براساس سه حرف اصلی است که در فارسی این قاعده کاربرد ندارد: رحیم، مرحوم، رحمت، مراحم، (ر ح م) شرکت، مشترک، شریک، اشتراک، (ش ر ک)
چند قاعده دستوری زبان عربی را کشف کنید
اگر بتوانید قواعد صرف و نحو را در عربی یاد بگیرید در واقع نیمی از راه را رفته اید. قواعدی مانند:
- اقسام کلمه در زبان عربی
- مهمترین تفاوت های اسم و فعل چیست؟
- اقسام فعل
در محیط عربی قرار بگیرید
منظور از محیط یادگیری، فقط کلاس های آموزش عربی (آنهم در ایران!) نیستند. بعنوان مثال به کشورهای عربی سفر کنید و شروع به صحبت کردن با مردم محلی کنید. سوال بپرسید و خیلی سمج باشید و به حرف بگیرید. یا اینکه به اخبار عربی گوش کنید، مجلات شان را بخوانید، فایل های صوتی ومکالمات را در یوتیوب گوش کنید (اول با زیرنویس و بعد بدون زیر نویس) بعنوان یک معلم باتجربه در زمینه آموزش زبان عربی، اگر می خواهید زبان عربی را برای کار، تحصیل یا سفر آموزش ببینید، راحت ترین و اصولی ترین راه برای یادگیری سریع و آسان، استفاده از نرم افزارهای آموزشی معتبر و تست شده است.
نکات دیگر
- یک دفتر خاطرات یا وبلاگ به زبان عربی داشته باشید- مثلا در بلوگفا
- مقابل آینه یا هرجایی، با خودتان عربی حرف بزنید؛ خیلی زیاد!
- رادیو عربی زبان گوش کنید. لیست ۵۰ رادیو (حتما وی پی ان خود را روشن کنید)
- تا می توانید داستان های کوتاه عربی بخوانید. مثل این
- در شبکه های اجتماعی دوست عرب زبان پیدا کنید وبا او شروع به چت کردن کنید.
- بازی های رایانه ای یا موبایلی عربی انجام بدهید. این اپلیکیشن ها را ببینید! (برای اندروید برای ios)
دیدگاهتان را بنویسید