تحصیل پزشکی در انگلستان: هزینه و شرایط لازم
آیا تصمیم خود را گرفته اید تا در کشور انگلستان رشته پزشکی بخوانید؟ و نمی دانید که تحصیل پزشکی در انگلستان و ایران چه تفاوت هایی با هم دارند؟ حتی در مورد نحوه درخواست دادن به دانشگاه هم گیج شده اید؟ خب، نگران نباشید! خبر خوب این است که ما در اینجا یک راهنمای کامل برای شما آماده کرده ایم.
در این مقاله که توسط انجمن پزشکی ایران در انگلستان (Singapore Medical Society of the United Kingdom (SMSUK)) (SMSUK) ارائه شده است، ما از دیدگاه دانشجویانی که هم اکنون در انگلستان تحصیل می کنند، به پاسخ این سوالات و موارد دیگر خواهیم پرداخت! در این مطلب ما انواع روش های تدریس و ساختار دوره ها، روند درخواست و هزینه ها را با شما به اشتراک می گذاریم.
تفاوت بین تحصیل پزشکی در انگلیس با ایران چیست؟
تجربه ها
با بارزترین مورد شروع می کنیم. در واقع، رفتن به کشور انگلستان برای تحصیل در دانشگاه های آنجا به معنی جمع و جور کردن وسایل و فاصله گرفتن از خانواده و دوستانتان است. در آنجا شما در یک فرهنگ جدید غوطه ور خواهید شد و دوستان جدیدی پیدا می کنید.
اگر چه در ابتدا این امر دلهره آور به نظر می رسد، اما باید بدانید که تحصیل در خارج از کشور دریچه های تازه ای را برای کسب تجربه و فرصت های جدید، رشد شخصی و استقلال شما باز می کند! در واقع، به جای این که به پدر و مادر خود تکیه کنید تا برای شما غذا درست کرده و نظافت کنند، خودتان باید علاوه بر درس خواندن و انجام سایر تعهدات خود، به نیازهای روزمره تان نیز رسیدگی کنید.
تامین هزینه های مالی
شما باید در مورد امور مالی و هزینه های خود نیز فکر کنید. خوب است بدانید که هزینه های تحصیل پزشکی در انگلستان به طور قابل توجهی از دانشگاههای ایران بالاتر است. هزینه زندگی نیز زیاد و گرفتن بورسیه های پزشکی به سختی امکان پذیر است.
خدمات بهداشتی
نکته دیگری که باید در نظر گرفت این است که اطلاعات شما نسبت به دوستانتان که مستقیما در آنجا تحصیل می کنند و با نحوه استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی ایران آشنا هستند، کمتر است. این بدان معنی است که شما با سیستم خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت های بهداشتی ایران آشنایی کمتری دارید.
فرصت ها
با این وجود، تحصیل در انگلستان مزایای زیادی برای شما به همراه دارد! بدین صورت که بسیاری از دانشگاه های انگلیس فرصت های تحقیقاتی در سطح جهانی ارائه می دهند و دارای هیئت علمی متخصص در رشته های خود هستند. همچنین، سهولت سفر بین شهرهای انگلستان به این معنی است که شما دسترسی گسترده ای به کنفرانس های برجسته پزشکی خواهید داشت.
در دانشگاه های انگلستان، دانشمندان و پزشکان مطرح دنیا تدریس می کنند و شما برای یادگیری در طیف وسیعی از بیمارستان های آموزشی می چرخید. اکثر دانشگاه های انگلستان در مقایسه با ایران، مبحث تشریح را در آناتومی به صورت عملی ارائه می دهند.
از آنجا که تحصیل در دانشگاه های ایران و انگلیس مزایا و معایب خاص خود را دارند، بهتر است تا وقت بیشتری بگذارید تا با دقت بررسی کنید که واقعا هدفتان از تحصیل در دانشگاه چیست؟ و این که از تحصیلات دانشگاهی چه می خواهید؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیستم دانشگاه های انگلیس و مراحل درخواست دادن، ادامه مطلب را با هم می خوانیم.
چطور دانشگاهم را انتخاب کنم؟
اعتبار سنجی توسط SMC
در نهایت، اگر تصمیم خود را گرفتید تا در ایران تحصیل کنید، اول باید در شورای پزشکی ایران (SMC) ثبت نام کنید. مدرک شما باید در لیست مدارک پایه پزشکی قابل ثبت باشد. به تازگی لیست پزشکی در سال 2019 تجدید نظر شده است. با این حال، تا زمانی که دانشگاه شما در سال ورود شما در این لیست تایید شده باشد، مدرک شما به رسمیت شناخته می شود.
لیست مدارک پزشکی قابل ثبت در وب سایت www.healthprofessionals.gov.sg آورده شده است.
ساختار دوره پزشکی در انگلستان
تحصیل پزشکی در انگلیس یک دوره 5 تا 6 ساله است. دو سال اول دوره، سال های پیش بالینی است که در آن بر اصول پایه و مبانی علمی بهداشت و بیماری و اصول درمانی و عملی بالینی تأکید شده است. سه سال آخر هم مربوط به دوره های بالینی است.
تفاوت بین یک دوره 5 یا 6 ساله بستگی به این دارد که یک سال برای دریافت یک مدرک لیسانس دیگر به عنوان یک لیسانس مقطعی(iBSc) در نظر گرفته شده است.
گذراندن سال iBSc در دانشگاه های زیر اجباری است:
- دانشگاه آکسفورد
- دانشگاه کمبریج
- کالج امپریال لندن (ICL)
- کالج دانشگاهی لندن (UCL)
- دانشگاه ادینبورگ
و در سایر دانشگاه ها اختیاری است.
یکی از مزایای قابل توجه برای گذراندن دوره iBSc این است که شما می توانید فقط طی یک سال مدرک دیگری نیز دریافت کنید، به خصوص اگر این مدرک مربوط به آینده شغلی شما باشد. به عنوان مثال، گذراندنiBSc در رشته بهداشت زنان، در کالج دانشگاهی لندن، بدون شک برای دانشجویی که علاقه مند به دنبال کار در حوزه زنان و زایمان است، مفید خواهد بود.
روش های تدریس در انگلیس
در انگلستان، روش های آموزش پزشکی به سه دسته زیر تقسیم می شوند:
- روش سنتی
- روش تلفیقی
- روش یادگیری مبتنی بر حل مسئله (Problem-based learning (PBL))
بیشتر دانشگاه ها بر اساس روش تلفیقی عمل می کنند. در واقع، روش تلفیقی ترکیبی از روش های سنتی و یادگیری مبتنی بر حل مسئله است. در ادامه، با انواع این روش ها بیشتر آشنا می شویم.
روش تدریس «سنتی» فقط در دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کمبریج استفاده می شود. روش سنتی دارای یک سیستم نظارتی منحصر به فرد است، به طوری که گروه بسیار کمی از دانشجویان توسط یک مدرس تدریس می شود. همچنین این روش، به جای ساختار سیستم محور، موضوع محور است.
برای توضیح این مفهوم، باید بدانید که در روش تدریس موضوع محور دانشجویان می توانند آناتومی کل بدن را در یک قالب یا یک بخش یاد بگیرند، در حالی که در رویکرد سیستم محور، برای آموزش آناتومی هر قسمت بدن جداگانه تشریح می شود.
همچنین، روش تدریس موضوع محور در این دو دانشگاه بدان معنی است که مباحث این دوره در سال های اول پیش بالینی به صورت تئوری و غیر عملی است و تمرکز کمی بر واکنش بیمار دارد.
از طرف دیگر، روش تدریس «یادگیری مبتنی بر حل مسئله» یک روش آموزشی است که تأکید زیادی بر یادگیری فعال و خود محور و کارهای گروهی کوچک دارد. در این روش، دانشجویان با یک مطالعه موردی یا یک «مسئله» روبرو می شوند که باید به راه حل های احتمالی و ایده پردازی فرضیه ها بپردازند.
در روش یادگیری مبتنی بر حل مسئله، دانشجویان قبل از این که به عنوان یک گروه برای ارائه یافته های خود گرد هم آیند، باید به صورت فردی و جداگانه اطلاعات مورد نیاز خود را از سخنرانی ها و تحقیقات آنلاین جمع آوری کنند. دانشگاه هایی که این روش تدریس را به کار می برند شامل دانشگاه گلاسگو، دانشگاه منچستر و دانشگاه سنت جورج لندن هستند.
روش تدریس «تلفیقی» روشی است که توسط اکثر دانشگاه ها پذیرفته شده است. در واقع، این روش ترکیبی از دو روش سنتی و روش یادگیری مبتنی بر حل مسئله است که در بالا بدان اشاره شد. روش یادگیری مبتنی بر حل مسئله در این دوره بین دانشگاه های مختلف با هم متفاوت است، از این جهت، می توان روش تدریس تلفیقی را به عنوان یک سبک آموزشی با طیف گسترده در نظر گرفت. به طور کلی، دانشگاه هایی که از روش های تدریس تلفیقی و یادگیری مبتنی بر حل مسئله استفاده می کنند، معمولاً یک رویکرد سیستم محور را در پیش می گیرند و از سال اول مباحث عملی مربوط به عکس العمل و واکنش بیمار را بررسی می کنند.
شرایط ورود
شرایط ورود و پذیرش در دانشگاه های مختلف، متفاوت است. برای این که بدانید هر دانشگاهی به چه مدارکی نیاز دارد، به عنوان مثال پیش نیاز شیمی یا زیست شناسی می خواهد، می توانید به وب سایت هر دانشگاه مراجعه کنید.
برای دانشجویانی که رتبه A می گیرند، دانشگاه ها معمولاً فقط 3 واحد H2 را در نظر می گیرند. معمولا سطح A در دروس ریاضیات و شیمی از دانشجو انتظار می رود. توجه داشته باشید که H2 KI (دانش و پژوهش) معمولاً به رسمیت شناخته نمی شود.
شرایط ورودی دانشجویان با سطح IB یا سطح بین المللی از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت است. شما به نمره کلی 40-36 نیاز دارید که میانگین آن برای اکثر دانشگاه های لندن 38 است. در این زمینه می توانید اطلاعات لازم را در وب سایت دانشگاه های مربوطه یا منابع خارجی مانند پورتال پزشکی پیدا کنید.
هزینه تحصیل پزشکی در انگلستان چقدر است؟
متأسفانه، هزینه های تحصیل برای دانشجویان بین المللی رشته پزشکی بسیار بالا است و از 30،000 تا 40،000 پوند در سال متغیر است. توجه داشته باشید که برخی از دانشگاه ها برای سال های دوره بالینی هزینه بالاتری دارند. این هزینه ها نیز هر سال در معرض افزایش تورم قرار دارند.
در دانشگاه های اسکاتلند، دانشجویان پزشکی خارج از کشور باید 10 هزار پوند هزینه اضافه برای مالیات (هزینه اضافی آموزش بالینی یا ACT ، مالیات) بپردازند. مالیات ACT گاهی در شهریه های اعلام شده، گنجانده شده است، پس بهتر است که وب سایت دانشگاه های مربوطه را به دقت بررسی کنید!
علاوه بر هزینه های تحصیل، شما باید هزینه های زندگی را نیز در نظر بگیرید. این هزینه ها شامل موارد زیر است:
- اجاره خانه
- غذا
- مسافرت
- سایر هزینه های زندگی
به طور کلی، هزینه زندگی در شهرهای مختلف، متفاوت است. شهر لندن گرانترین شهر در کشور انگلستان است. سبک زندگی و عادت های خرج کردن شما نیز مهم است. با توجه به آنچه که گفته شد، چند گزینه برای تامین هزینه ها در دسترس شما قرار دارند. در میان بورس های تحصیلی، بورس تحصیلی A * STAR یا کمک هزینه قبل از استخدام شایع تر است. البته گفتنی است که بیشتر دانشجویان توسط والدینشان تأمین مالی می شوند.
موقعیت مکانی، دسترسی ها و گذران زندگی
موقعیت مکانی عامل مهمی است که باید هنگام انتخاب یک دانشگاه در نظر بگیرید. بر خلاف ایران که مرکز شهر و مدرن و به راحتی نیز قابل دسترسی است، سرعت حرکت زندگی در انگلیس می تواند با تغییر مکان بین شهرهای بزرگ و کوچک کاملاً تغییر کند.
پس کمی وقت بگذارید و به این فکر کنید که آیا ترجیح می دهید در شهری شلوغ و پرسر و صدا و پرتکاپو تحصیل کنید یا می توانید خود را با یک شهر کوچکتر و ساکت وفق دهید. یادتان باشد که احتمالاً 5 یا 6 سال در آنجا مستقر خواهید بود. پس به این فکر کنید که در چه محیطی بهتر می توانید به درس خواندن و مطالعات خود بپردازید!
آیا باید بر اساس رتبه بندی، دانشگاه خود را انتخاب کنم؟
نکته دیگری که بهتر است در نظر بگیرید رتبه بندی دانشگاه ها است. سازمان ها و دانشگاه های مختلف ویژگی هایی مانند رتبه بندی دانشگاهی جهانی (QS) و آموزش عالی تایمز (Times Higher Education) را در اولویت تحقیقات خود قرار می دهند، در حالی که گاردین (Guardian The) رضایت دانشجویان را ارزیابی می کند. به یاد داشته باشید که این رتبه بندی ها بر اساس نظرسنجی ها انجام می شود و سال به سال تغییر می کند. با این وجود، توصیه می کنیم که از انتخاب یک دانشگاه صرفاً بر اساس رتبه بندی خودداری کنید. چون انتخاب یک دانشگاه، تجربه ای است که شخصا با آن مواجه خواهید شد!
من می خواهم در انگلیس رشته پزشکی بخوانم، چگونه می توانم برای آن اقدام کنم؟
سرویس خدمات پذیرش دانشگاه ها و کالج در انگلستان (UCAS)
کلیه درخواست ها برای دانشگاه های انگلیس در یک پورتال پذیرش مرکزی به نام UCAS انجام می شود. شما در کل مجاز به انتخاب پنج گزینه هستید، اما فقط چهار مورد از آنها می تواند مربوط به رشته های پزشکی و دندانپزشکی باشد، به این معنی که می توانید برای دوره دیگری به عنوان رشته جایگزین نیز اقدام کنید.
توجه داشته باشید که فقط می توانید برای دانشگاه آکسفورد یا دانشگاه کمبریج اقدام کنید، نه برای هر دوی آنها! اگر متقاضی ورود به دانشگاه کمبریج هستید و می خواهید که برای مصاحبه در دانشگاه ایران نیز شرکت کنید، باید درخواست خود را تا 20 سپتامبر ارسال کنید.
در غیر این صورت، مهلت UCAS برای درخواست های پزشکی تا 15 اکتبر است. با این حال، خودتان نیز بررسی کنید که آیا دانشگاه مورد نظر شما یک تاریخ سررسید جداگانه منحصر به خودش دارد یا نه، چون بعضی موارد مانند گواهی نامه ها و نمرات باید در تاریخ مشخصی توسط اساتید دانشگاه یا گروه آموزش عالی شما ارسال شوند.
آزمون های پذیرش
دو نوع آزمون برای پذیرش در دانشگاه های انگلستان برای رشته پزشکی وجود دارد: آزمون پذیرش زیست پزشکی (BioMedical Admissions Test ) یا (BMAT) و آزمون استعداد بالینی دانشگاه UCAT)) (University Clinical Aptitude Test) . نتایج هر دو آزمون پذیرش فقط برای یک سال معتبر است.
آزمون پذیرش زیست پزشکی (BMAT)
دانشگاه های زیر از آزمون BMAT در فرآیند پذیرش دانشجویان استفاده می کنند:
- دانشگاه آکسفورد
- دانشگاه کمبریج
- کالج امپریال لندن (ICL)
- کالج دانشگاهی لندن (UCL)
آزمون پذیرش زیست پزشکی یا BMAT دو ساعت طول می کشد و دارای سه بخش است:
- سؤالات چند گزینه ای منطق و استعداد و مهارت ها
- سؤالات چند گزینه ای علوم و دانش علمی و کاربردها
- یک مقاله کوتاه یا بخش نوشتاری و نگارش
بخش علوم، سطح دانش شیمی، زیست شناسی و فیزیک داوطلبان را می سنجد. جدول زمانی کامل برای آزمون BMATرا می توانید به صورت آنلاین پیدا کنید، اما اینها تاریخ های اصلی هستند:
- ثبت نام در آزمون: 1 سپتامبر
- مهلت ثبت نام – هزینه معمول: 1 اکتبر تا 17.00 BST
- آخرین مهلت ثبت نام – هزینه بالاتر (با تاخیر): 15 اکتبر تا 18.00 BST
- تاریخ آزمون: 4 نوامبر
توجه داشته باشید که تاریخ آزمون در اواسط دوره سطح A است، به این معنی که تجدید نظر در امتحانات و BMAT شما همزمان انجام می شود، پس سریع تصمیم خود را بگیرید و برای آزمون آماده شوید! از آنجا که تاریخ آزمون پس از پایان مهلت ارسال UCAS است، نتایج آزمون شما مستقیماً به دانشگاه ها فرستاده می شود. این بدان معنی است که شما نمی توانید از نتیجه آزمون BMAT برای انتخاب مکان مصاحبه دانشگاه خود استفاده کنید.
برای آمادگی در آزمون BMAT، می توانید به مقالات و آزمون های سال های قبل موجود در سایت admissionstesting.org، و کتاب هایی با نمونه سوالاتBMAT و دوره های آنلاین در این زمینه مراجعه کنید.
آزمون استعداد بالینی دانشگاه UCAT
دومین آزمون پذیرش،UCAT یا آزمون استعداد بالینی دانشگاه است که قبلاً UKCAT نامیده می شد. همه دانشگاه ها به غیر از چهار دانشگاه فوق که از آزمون پذیرش BMAT استفاده می کنند به UCAT نیاز دارند. آزمون پذیرش UCAT چند تاریخ برگزاری آزمون دارد که شما می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. در واقع، شما مجاز هستید فقط یک بار در هر دوره آزمون شرکت کنید. نتایج UCAT بلافاصله پس از آزمون منتشر می شود که می توانید با توجه به نتیجه آزمون تصمیم بگیرید که برای کدام دانشگاه درخواست دهید.
آزمون UCAT در مرکز آزمون برگزار می شود و دو ساعت طول می کشد. در این آزمون داوطلب باید به سوالات چند گزینه ای (MCQ) از طریق کامپیوتر پاسخ دهد. به علت ماهیت کامپیوتری آزمون UCAT، نتایج آن بلافاصله منتشر می شود. این آزمون از 5 بخش تشکیل شده که شامل سؤالات زیر است: بخش استدلال کلامی (verbal reasoning)، تصمیم گیری (Decision Making)، استدلال کمّی (quantitativereasoning)، استدلال انتزاعی (abstract reasoning) و قضاوت موقعیتی (situational judgement).
هیچ کدام از این بخش ها به دانش آکادمیک و علمی احتیاج ندارند و سوالات بیشتر مهارتی است.
در ادامه، برخی از تاریخ های مهم آورده شده است:
- ثبت نام و رزرو: 1 جولای
- دوره آزمون: 1 آگوست تا 1 اکتبر
- ارسال نتایج به دانشگاه ها: اوایل ماه نوامبر
برای آماده سازی این آزمون، نمونه آزمون های آزمایشی و راهنمای سوالات در وب سایت رسمی www.ucat.ac.uk موجود است. کتاب ها و منابع آزمونUCAT و دوره های مختلف آنلاین نیز برای تمرین بیشتر مفید هستند.
ما به شما توصیه می کنیم که با قالب و رابط آنلاین آزمون، به ویژه ابزار ماشین حساب آشنا شوید. همچنین، نمونه تست های آزمایشی را به صورت زمان بندی شده کار کنید، چون زمان آزمون UCAT خیلی محدود است.
انگیزه نامه
برای درخواست پذیرش دانشگاه در انگلستان یا UCAS لازم است که یک انگیزه نامه ارائه دهید. این انگیزه نامه در تمام دانشگاه هایی که برای پذیرش آنها درخواست می دهید، ارزیابی می شود. متن انگیزه نامه نباید بیشتر از 4000 حرف یا 47 خط (از جمله سطرهای خالی) باشد.
در ادامه، برخی نکات کلیدی که برای نوشتن متن یک انگیزه نامه خوب به شما کمک می کند، آورده شده است:
- نوشتن دلایل شما برای درخواست در دوره مربوطه
- مهارت های نرم (Soft skills) یا ویژگی های شخصیتی که متلعق به شماست،
- تجربه های کاری یا داوطلبانه و آنچه که از آنها یاد گرفته اید.
همچنین، خوب است در انگیزه نامه خود بنویسید که نیازهای شغلی در رشته پزشکی را به دقت بررسی کرده اید و برداشتی واقع بینانه از آن دارید. توصیه می کنیم که با نوشتن جملاتی مانند «پزشک بودن همیشه رویای من بوده است» از اغراق بیش از حد خودداری کنید.
الگوی مشخصی برای نوشتن یک انگیزه نامه عالی وجود ندارد. یادتان باشد که تیم پذیرش صدها انگیزه نامه را در طول سال ها خوانده اند و به طور کلی، نوشتن جملات عمومی مانند «من خیلی مشتاق کمک به نیازمندان هستم» در درخواست شما ارزشی ندارد. سعی کنید علاقه و اشتیاق واقعی خود را برای این رشته از طریق به اشتراک گذاشتن آموخته ها و تجربیاتی که متعلق به شماست، نشان دهید!
پس هر چه سریع تر متن انگیزه نامه خود را بنویسید و با راهنمایی و کمک گرفتن از معلمان، دوستان و خانواده، متن های پیش نویس انگیزه نامه خود را بهبود بخشید. برای نوشتن یک متن انگیزه نامه خوب، وقت کافی بگذارید و چند بار آن را ویرایش کنید، این کار به شما کمک می کند تا هر بار با نگاهی تازه آن را بخوانید، بنابر این بهتر می توانید تصمیم بگیرید که چه مواردی را حذف یا اضافه کنید، و چگونه جملات خود را با وضوح بیشتری بیان کنید.
مصاحبه
به طور کلی، سه روش مصاحبه در دانشگاه ها وجود دارد که در ادامه، آورده شده است:
- برخی از دانشگاه ها گروه های مصاحبه را به ایران یا کشورهای همسایه آسیای جنوب شرقی می فرستند
- برخی ممکن است از طریق تماس ویدیویی مصاحبه کنند
- برای مصاحبه برخی از دانشگاه ها شما باید به انگلستان پرواز کنید
گاهی اوقات که مکان مصاحبه های شما از هم فاصله دارد و در کشور انگلستان برگزار می شود، دانشگاه ها قادر به برنامه ریزی مجدد آنها نیستند، پس آماده باشید تا برای مدت طولانی در انگلیس بمانید یا باید چندین بار سفر کنید.
قالب های مصاحبه
به طور کلی سه قالب مصاحبه عمومی وجود دارد که عبارت است از:
- مصاحبه های کوتاه چندگانه (MMI)
- مصاحبه های پنل یا میزگردی
- مصاحبه های دانشگاهی
همان طور که از نام مصاحبه های کوتاه چندگانه مشخص است، MMI ها (Multiple Mini Interviews) چند ایستگاه را شامل می شوند که تعداد آنها در دانشگاه های مختلف، متفاوت است. هر ایستگاهی مهارت یا ویژگی خاصی از مصاحبه شوندگان را ارزیابی می کند، مانند:
- مهارت های ارتباطی
- تفسیر اطلاعات
- دانش اخلاق پزشکی
- رویکرد کار گروهی
سوالات استاندارد برای مصاحبه (همان طور که در پاراگراف زیر دیده می شود) نیز ممکن است مطرح شوند.
احتمالا شما مصاحبه پنل یا میزگردی را به عنوان یک مصاحبه سنتی می شناسید که در این شیوه مصاحبه اساتید، پزشکان یا حتی دانشجویان ارشد پزشکی با شما مصاحبه می کنند و سوالات متداولی از شما می پرسند مانند: «چرا می خواهید در رشته پزشکی درس بخوانید؟»، «چرا می خواهید اینجا ( در این کشور یا این دانشگاه) تحصیل کنید؟»، و «در این دانشگاه چه تاثیری می توانید داشته باشید؟»
در نهایت اینکه مصاحبه های دانشگاهی فقط توسط دانشگاه آکسفورد و دانشگاه کمبریج استفاده می شود. این سبک مصاحبه شبیه یک جلسه آموزشی است که به مصاحبه کنندگان اجازه می دهد تا عملکرد شما را در روش تدریس سنتی آنها ارزیابی کنند.
این سوالات شامل مسائل و مشکلات علمی و اخلاقی است که احتمالاً پاسخ آنها را نمی دانید. اصلا نگران نباشید! چون مصاحبه کنندگان می خواهند ببینند که چگونه با این مسئله برخورد می کنید و چگونه از پس آن بر می آیید، بنابراین روند فکری خود را برای آنها بیان کنید و تمام تلاش خود را کنید تا آرام و خونسرد باشید.
آماده شدن برای مصاحبه
به طور کلی، مصاحبه می تواند استرس آور باشد، بنابراین برای کاهش فشار ناشی از انجام مصاحبه در یک مکان ناشناخته، از قبل برای آن آماده شوید.
توصیه می کنیم تا کمی قبل از مصاحبه برای آن وقت بگذارید تا به سوالات احتمالی که پرسیده می شوند، پاسخ دهید. بدین ترتیب، می توانید از گزافه گویی بپرهیزید و با اعتماد به نفس و بیان سلیس و منسجم صحبت کنید! اگر می توانید با یک معلم، یا یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود تمرین کنید و سعی کنید که پاسخ های خود را با صدای بلند بگویید. هر چقدر بیشتر مصاحبه را تکرار کنید، طبیعی تر، قانع کننده تر و قابل قبول تر به نظر می رسید.
رشد و پیشرفتتان را نشان دهید
به یاد داشته باشید هر آنچه را که در انگیزه نامه خود می نویسید، می توان در مورد آن سوال پرسید، پس کاملا به آنچه که می نویسید، مسلط باشید! آماده باشید تا درباره جزئیات کتابی که نوشته اید، یا در مورد آموخته هایی که از یک تجربه کاری خاص به دست آورده اید، توضیح دهید. در رابطه با موضوع تجربه های یادگیری، مصاحبه کنندگان به دنبال دانشجویانی هستند که با اعتماد به نفس و خودآگاه باشند. پس تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا توانایی خود را در تجربیاتی که داشته اید، نشان دهید و توضیح دهید که چگونه در این روند رشد کرده اید.
تحقیق کنید
در مورد دانشگاهتان تحقیقات اولیه را انجام دهید و مسایلی مانند ساختار دوره ها و کلاس ها و حتی درباره باشگاه ها و انجمن ها نیز از قبل تحقیق کنید. این موضوع نشان می دهد که شما با دقت بررسی کرده اید که تحصیل در آنجا چگونه است. بعلاوه علاقه و اشتیاق، تعهد و جدیت شما را برای تحصیل در آن دانشگاه نشان می دهد.
همچنین، بهتر است دانش خود را به روز نگه دارید و از تحقیقات پزشکی جدید، مراقبت های بهداشتی و مسائل روز اجتماعی آگاه باشید. در واقع، توانایی گفتگو در مورد این مباحث با مصاحبه گر شما نشان می دهد که شما یک شاگرد کوشا و مستقل با پشتکار هستید و توانایی تفکر انتقادی و مشارکت و همکاری دارید.
سرانجام، بعد از انجام مصاحبه اکثر دانشگاه ها طی چند هفته نتیجه نهایی را به شما اعلام می کنند. در صورت رد شدن در مصاحبه، می توانید از تیم پذیرش درخواست بازخورد برای نتایج عملکرد خود کنید که ممکن است در آینده به شما کمک کند! تصمیمات نهایی دانشگاه ها در پورتال UCAS نشان داده می شود، جایی که باید تصمیم بگیرید تا پیشنهاد آنها را بپذیرید یا رد کنید.
اگر موقعیت خوبی پیدا کرده اید، به شما تبریک می گوییم! حالا وقت آن رسیده است تا اسناد و مدارک لازم را آماده کنید تا به موقع بتوانید در زمان مقرر برای درخواست ویزای خود اقدام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید